28 september 2023

IC 2497….”zomaar” een melkwegstelsel in de Kleine leeuw

IC 2497 in de Kleine leeuw

IC 2497 in de Kleine leeuw

Of is IC 2497 toch NIET zo “zomaar”??? Zou het wel denken….want als je heel goed kijkt..en er

Share

Comments

  1. Jan, ook al staat Hanny’s Voorwerp er niet op, toch een mooie foto hoor. En het moet zelfs tot de mogelijkheden behoren met een 20 cm kijker, want een collega-astrofotograaf – Patrick Duis – heeft dat met een 20 cm Newton ook gedaan: https://www.astroblogs.nl/2011/01/27/hannys-voorwerp-niet-alleen-voor-professionals/ Kortom, geef het niet op, gewoon nog een poging wagen.

  2. Anoniem zegt

    Ah….kijk…Ik wist dat ik “ergens iets” gezien had….en dat was dus op “eigen terrein”…Astroblogs…nota bene. Of all places maar had ik dus eventjes net niet gekeken. Maar goed….Onzen Patrick heeft er maar liefst 8 x 20 opnames voor nodig gehad…..enne….dat gaat “deze Bruin dus NIET trekken” want een dikke 2,5 uur “met de hand”….dus niet volautomatisch…..een volgsterretje op een verlicht kruisdraad zien te houden zittend danwel liggend in een bepaaldelijk niet ergonomische lichaamshouding onder meestal niet zo vriendelijke buitenomstandigheden….eh…dat lijkt mij niet echt verantwoord! En “deelopnamens van 20 minuten maar liefst, dat zie ik onder “mijn” Biesboshemel, hoe mooi ik die ook nog steeds vind, ook niet echt van de grond komen……MAAR….aan mijn telescoopje zal het dus blijkbaar dan niet liggen..en ….dat geeft de Astrofografische burger weer hoop….Zo…en nu rap naar buiten om het ISS op de plaat proberen te krijgen….oprotten met die bewolking dus!!!

  3. Patrick Duis zegt

    Mij is het met mijn 200mmF5 gelukt, 8x20min op ISO800. Zie: http://www.astroforum.nl/showthread.php/129436-M-n-verste-object-ooit-IC2497-met-Hanny-s-voorwerp-door-de-mist?highlight=ic2497
    Je moet lang doorbelichten, want het voorwerp heeft een lage surface brightness, magn 17 geloof ik.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: