19 juli 2024

Verwekken van kinderen in de ruimte “kan gevaarlijk zijn”

The 2suit test in microgravity on The Universe series Sex in Space, September 13, 2008. Credit: Steve Boxall – Own work

Lekker van bil gaan klinkt als een puike manier om de tijd te doden tijdens verre ruimtereizen. Volgens experts is het echter geen goed idee! Het zou namelijk gevaarlijk kunnen zijn om seks te hebben in de ruimte.De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA blijft volhouden dat tijdens ruimtemissies “nooit sprake is geweest van geslachtsgemeenschap – ook niet in het ISS, nee”. Het eerste gedocumenteerde geval van seks in de ruimte zou echter niet lang meer kunnen duren. De non-profit organisatie Mars Foundation is immers van plan om in 2018 een getrouwd stel naar Mars te sturen. Zo’n reis kan jaren duren, dus reken maar dat die niet van elkaar af kunnen blijven.Maar “de daad verrichten” bij gewichtsloosheid is geen eenvoudige opgave. Je hebt immers geen houvast en je zal tegen de muren blijven stuiteren. Als je geen houvast hebt, heb je immers ook geen weerstand!

sex in space

Het is echter mogelijk dat de Marsreizen andere stelletjes zullen motiveren om ook seks in de ruimte te hebben, maar dan tijdens minder ambitieuze reizen: in een baan om de aarde bijvoorbeeld. “Als de hoe-het-moet verhalen van het Marskoppel de aarde bereiken, zou dit het startschot kunnen zijn voor echt ruimtetoerisme”, aldus de auteur van het boek Sex in Space.Hoewel seks in de ruimte tot mechanische uitdagingen leidt,  zou het verwekken van een kind in de ruimte ronduit gevaarlijk kunnen zijn. Er kleven nogal wat risico’s aan bevruchting bij gewichtsloosheid. Het risico op ectopische zwangerschap (zwangerschap buiten de baarmoeder) is groot en zonder de bescherming van de aardatmosfeer zal de ongeboren vrucht blootgesteld worden aan flinke stralingsniveaus.Het zou kunnen dat een baby die verwekt is in de ruimte gezond ter wereld zal komen. Het valt echter niet te zeggen hoe groot die kans daadwerkelijk is. Experts adviseren om het risico voorlopig niet te nemen. Dus mocht je jezelf ooit in de ruimte vinden in gezelschap van je partner: als je persee van bil wilt gaan, doe het wel veilig! Bron: SPACE.com.

Share

Comments

 1. beetje klittenband voor de adhesie,
  en een draai//molen//trommel voor sturing,
  en zie, het zaad schiet wortel voor je oohh nog een keer kunt zeggen.

 2. Labo experimenten in het ISS kunnen misschien al een beetje inzicht geven.
  Ik kan mij nog wel goed herinneren toen de NASA van plan was om een plaat met een naakte man en vrouw
  de ruimte in te sturen met de Voyager. In de states werd er toen heftig schande over gesproken om zo buitenaardsen kennis met aardbewoners te maken……..en zie…..zoveel jaren naar dato is er nog steeds geen
  boze reactie binnen gekomen van buiten af. ALS de Voyager is ondekt , dan moeten ze wel echt dicht in de buurt zijn 🙂

  Olaf: weet je wat mij nu opvalt?…….en dat is, als er werkelijk gevaren aan zijn verbonden betreft de voortplanting in de gewichtloosheid die zogoed als echt gevaarlijk zijn voor het vruchtje en deze gevaren niet fatsoenlijk in te dammen zijn zodat het een mooi en gezond kindje zal worden………..wat moeten de buitenaardsen dan zijn voor een ras. Dat ze misschien zullen reizen in een zeer super oppermachtig ruimteschip en zij misschien doen aan celmutaties etc etc. om veel langer te leven (de kennis van celmutaties om langer te leven bestaat op aarde ook al) alleen wordt het niet toegepast.

  Aardbewoners schilderen buitenaardsen altijd maar af als een zeer hoog super ontwikkeld wezen en zij alles en alles maar weten en kunnen en op hun planeet niemand meer hoeft te werken en hun maatschappij geheel is geautomatiseerd en er geen wensen meer zijn want ze hebben het hoogste bereikt.

  Hier bij ons begint het er ook al aardig op te lijken want een groot deel van de aardbewoners werken ook al niet meer dankzij de automatisering etc. en het hoogste hebben bereikt. Olaf: je weet dat afstanden voor ons mensen moordend kunnen uitpakken tijdens enorme lange reizen die je geestelijk kapot zullen maken en lichamelijk. Wat moet het toch voor een ras zijn die we in gedachten hebben van andere heelal-bewoners?
  Volgens Stephen Hawking kunnen we maar beter uit hun buurt blijven want ze kunnen wel eens de aarde komen plunderen want ze hebben grondstoffen nodig:-) Heeft Stephen wel eens beschreven om welke grondstoffen het gaat, als hij dit kan aangeven om welke grondstoffen het gaat, pas dan kan er ongeveer en beeld geschetst worden van de huidige status van hun planeet en hun maatschappij.
  Waar is hun planeet dan?? Is deze erg ver verwijderd van ons?? Zijn er dan echt geen andere planeten waar wat te halen is voor hun?? Ik denk dat buitenaardsen veel machtiger zijn om alternatieven te maken als we dan zo’n hoge dunk van hun hebben.

  Geboren worden in een super oppermachtig ruimteschip en een leven te ervaren zonder echte regen te kunnen voelen en desnoods in je nakie in het open veld…..om maar wat te noemen…..maakt verder ook niks uit toch!
  Als je geboren wordt in een ruimteschip dan weet je toch niet beter, alleen je kunt niet meer naar buiten want de dood knaagt aan de buitenkant van je ruimteschip. Hoe machtig moet moet de buffer zijn van computers om niet in aanraking te komen met asteroids etc etc. tijdens hoge snelheden. Het zal raar klinken als er omgeroepen wordt door het gehele ruimteschip als het ruimteschip is doorboord door een sinteltje die zo groot is als een huis of kleiner of nog groter, en er gevraagd wordt: “Wat was dat nou jongens?”

  Tijdens alle vluchten van alle Spaceshuttle’s is er overal beweging gekonstateerd van voor tot achter en van links tot rechts. Tussentijds kan er op aarde weer gekontroleerd worden en vernieuwd worden.
  Kijk maar eens naar de zonnepanelen van het ISS die gehavend zijn van het ruimtstof en ruimtegruis.

  Besteed ook eens aandacht aan het gehele onderhoud van zo’n ruimtelijk stofje waar je in woond die door de
  eenzaamheid en leegte raced. Als een wezen gaat reizen en hoe het ras er dan uitziet maakt niet uit, zal het van alle kanten moeten kunnen overleven en hoe zwaar en bitter dan ook.
  Als je in een vliegtuig stapt en je vliegd de gehele aarde een keer rond, ben je dan al niet gebroken? Behoefte aan een kroeg en een bioscoop en een reuzen disco zo groot als een voetbalveld? Enkele dagen lekker zonnebakken op de grote open Plaza zonneplaats.
  Enkele duizenden ruimtewezens kunnen dan bruin worden onder een dikke beschermende beglazing met een beschermende factor want wat voor zonnen komen we tegen die er het meest geschikt voor zijn………..maar dan moet het ruimteschip helaas niet vliegen. We gaan weer na enkele maanden opstarten om snelheid te gaan maken en dit is weer een zeer tijdrovende zaak en maakt verder toch ook niks meer uit.
  We hebben de tijd aan ons zelf en: ”Beter laat in deze wereld, dan te vroeg in de volgende” …….welke wereld?

  Wat moet het toch voor een ras zijn die nergens voor terug deinst? Hoe zullen de kinderen reageren als ze de vele vele honderden duizenden miljarden gigabites aan data zien die aan boord is van hun ruimteschip en zien hoe hun planeet vroeger was en toen ze vertrokken zijn. Kinderen zullen wel video’s gaan bekijken waar ze in een snelle speedboot over het water gaan of mooie vliegreizen gaan bekijken over hun planeet en zien hoe mooi hun planeet heel vroeger was………….en nu…….leven ze in gevangenschap en ze weten niet beter.

  Olaf: in een eerder blog wat ging over een reisje om Mars en weer terug naar moeder aarde, gaf je aan dat je last zal krijgen van Claustrofobie in zo’n kleine ruimte. Ik heb de leefruimte in een ruimteschip voor jou wat groter en luxer gemaakt en ik hoop dat ik het voor jou goed heeft gedaan.
  Wil je dan nu wel een ticked ” Midnight Express”?

  Als je nog twijfeld, dan zal ik vragen aan Adrianus of er een rubriek kan komen voor ingezonden ebooks 🙂
  Ik denk wel dat je enthousiast zal worden van het eerste ebook van mij. Houd er rekening mee dat er bijvoorbeeld brand kan uitbreken aan boord van een ruimteschip. Er kan ook een wilde achtervolging komen
  tot het bezetene aan toe en wij achterna gezeten worden door een stel uitgehongerde aliens zoals Stephen Hawking dat niet uitsluit. En dat alles terwijl er iemand op de operatietafel legd en elders vrouwen kinderen aan het baren zijn. Als je nog wensen heeft betreft dingen die moeten gebeuren in je ruimteschip, dan geef je dat maar aan hoor! Stap nou maar in Olaf!!

  • Olaf van Kooten zegt

   Nou vooruit, ik ga mee. Heb je wel een home cinema set in de ruimteschip? Oh en is-ie rolstoelvriendelijk? Dat zou met die celmutaties trouwens geen probleem moeten zijn 😛 – maar ik wil je verhaal best lezen hoor 🙂

 3. Casey, kan je niet wat langere reacties schrijven? 😉 Zeg, ik begrijp dat je een ebook hebt geschreven? Als het over sterrenkunde of ruimtevaart gaat bied ik je aan om de Astroblogs als podium gebruiken om dat boek te presenteren. ‘Be our guest’!

Speak Your Mind

*