19 juli 2024

Exit Adrianus V, enter Arie Nouwen

AdminEven een mededeling van puur huishoudelijke aard. Vanaf heden zal de naam Adrianus V door mij niet meer gehanteerd worden op de Astroblogs, maar gebruik ik mijn eigen naam, Arie Nouwen. Aanleiding is de recente stroom aan berichten – onder andere deze van Lorelle – over aanvallen door hackers op websites die op WordPress draaien. Eén van de preventieve manieren om die aanvallen af te slaan is het vermijden van de naam ‘admin’ als gebruikersnaam. En dat deed ik dus wel, al jaren zelfs en aan die admin was WordPress-technisch de naam ‘Adrianus V’ verbonden. Vanwege dit veiligheidsrisico heb ik de admin verwijderd en alle 6686 Astroblogs overgezet op Arie Nouwen. Dat laatste was wel even zweten geblazen, want stel dat bij zo’n handeling iets fout gaat dan ben je in twee minuten al die blogs kwijt, alles wat ik in de periode 2005-2013 bij elkaar geschreven heb. OK, ik had een backup van de database gedaan, voor de zekerheid. En het liep allemaal goed af, de blogs staan nou op mijn naam. Kortom, exit Adrianus V, enter Arie Nouwen.

Share

Comments

  1. WikkieWokkie zegt

    Welkom Arie!!!

    (Hopelijk heb je net zulke intressante topics als Adrianus V…. 😛 )

Speak Your Mind

*