23 februari 2024

Prachtige timelapse video van Nederlandse bodem

Timlapse M&M

Credit: Maurice Toet en Marco Verstraten

Afgelopen zaterdag 27 april jl. was ik aanwezig op de landelijke Astrofotografiedag in Oss, waar amateur astrofotografen bijeen komen om naar interessante lezingen te luisteren maar ook vooral om onze astrofotografische resultaten met elkaar te delen.

1 presentatie sprong er uit door de geweldig mooie timeplapse video die door astrofotografen Maurice Toet en Marco Verstraten getoond werden. Zij waren vorige maand een weekje op Astro expeditie in Etoile st. Cyrice in Frankrijk en hebben zich dit maal helemaal uitgeleefd in het maken van Timelapse video’s van de nachtelijke sterrenhemel en niet zonder succes.

Dit is een fantastische timelapse geworden waarbij ze een slider hebben toegepast. Dit is een zgn. rail waar het fototoestel op gemonteerd wordt en die in 1,5 uur tijd van plaats verwisseld waarbij continue foto’s gemaakt worden. Deze worden dan samengevoegd tot een video met prachtig mooi 3D perspectief.

Kijken!

Share

Comments

  1. Ha die jan……en? hebbie “em” al….je eigen slidertje…..lekker goedkoop afgetroggeld van een lief onschuldig jongentje/meisje op de “oranje-markt” of ben je nog aan het sparen voor dit, toegegeven, erg leuke “astro-gadget”..ha..ha..!? ….Want..eh….dat timelapse-gedoe zorgt ech wel voor heel leuk “kijkvoer”!!!!

  2. Hele mooie video hoor. Jan B. en ik kennen Maurice Toet nog wel, één van de makers van de video. Ooit kwam hij ook geregeld op de sterrenclub. Geen idee waarom hij daar niet meer komt, was ‘ie niet verhuisd of zo?

Speak Your Mind

*