Prachtige timelapse video van Nederlandse bodem

Timlapse M&M

Credit: Maurice Toet en Marco Verstraten

Afgelopen zaterdag 27 april jl. was ik aanwezig op de landelijke Astrofotografiedag in Oss, waar amateur astrofotografen bijeen komen om naar interessante lezingen te luisteren maar ook vooral om onze astrofotografische resultaten met elkaar te delen.

1 presentatie sprong er uit door de geweldig mooie timeplapse video die door astrofotografen Maurice Toet en Marco Verstraten getoond werden. Zij waren vorige maand een weekje op Astro expeditie in Etoile st. Cyrice in Frankrijk en hebben zich dit maal helemaal uitgeleefd in het maken van Timelapse video’s van de nachtelijke sterrenhemel en niet zonder succes.

Dit is een fantastische timelapse geworden waarbij ze een slider hebben toegepast. Dit is een zgn. rail waar het fototoestel op gemonteerd wordt en die in 1,5 uur tijd van plaats verwisseld waarbij continue foto’s gemaakt worden. Deze worden dan samengevoegd tot een video met prachtig mooi 3D perspectief.

Kijken!

Dit bericht werd geplaatst in astrofotografie, diversen, video en getagd timelapse, toet, verstraten, video door Jan Heuser . Bookmark de permalink .

Over Jan Heuser

Ik zou mezelf geen amateur astronoom durven noemen. Liefhebber van astronomie is een betere beschrijving. Al vanaf kinds af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de Astronomie en Ruimtevaart. Dat komt waarschijnlijk mede doordat ik opgegroeid ben in het Apollo ruimtevaart tijdperk en mijn interesse voor techniek. Vanaf moment ca. 16 jaar had ik een sterrenkijker, maar door verkering, samenwonen, kinderen is sterrenkijken op de achtergrond geraakt. Pas toen de kinderen groot waren ben ik mijn oude hobby weer gaan oppakken en inmiddels heb ik zelfs een eigen sterrenwacht gebouwd waarmee in bij elk helder moment aan de hemel mijn sterrenkijker met fotografie-apparatuur aan kan zetten en Astro-foto's maken. Ook met een fototoestel op een statief kun je leuke foto's maken en daar weer timelapses van maken, Als ik wat geproduceerd heb, laat ik af en toe daar wat van zien op deze Astroblogs site van Arie.

3 gedachten over “Prachtige timelapse video van Nederlandse bodem

  1. Ha die jan……en? hebbie “em” al….je eigen slidertje…..lekker goedkoop afgetroggeld van een lief onschuldig jongentje/meisje op de “oranje-markt” of ben je nog aan het sparen voor dit, toegegeven, erg leuke “astro-gadget”..ha..ha..!? ….Want..eh….dat timelapse-gedoe zorgt ech wel voor heel leuk “kijkvoer”!!!!

  2. Hele mooie video hoor. Jan B. en ik kennen Maurice Toet nog wel, één van de makers van de video. Ooit kwam hij ook geregeld op de sterrenclub. Geen idee waarom hij daar niet meer komt, was ‘ie niet verhuisd of zo?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.