14 juni 2024

Bekijk de Ring of Fire-zonsverduistering live!

Ring of Fire Roswell

Ring of Fire in New Mexico, mei 2012. Credit: Amelia.

In sommige delen van de wereld kan vandaag een gedeeltelijke zonsverduistering waargenomen worden. De maan zal dan de zon bedekken, maar net niet helemaal. Het gevolg is een zogenaamde “Ring of Fire” rondom de maan. De zonsverduistering zal zichtbaar zijn in Australie en bepaalde eilanden in de Grote Oceaan – overigens is het op dat moment lokaal al vrijdag 10 mei.Mocht je niet het geluk hebben om daar te wonen (en die kans is vrij groot), dan heb je toch geluk: de online Slooth Space Camera zal de gebeurtenis live gaan streamen. Je kunt de webcast hier bekijken – het begint om half 11 vanavond (Nederlandse tijd). Wil je meer spectaculaire foto’s zien van Ring of Fire-zonsverduisteringen? Dat kan hier!

Share

Speak Your Mind

*