15 december 2019

De inschrijving voor het ultieme robotspel is geopend!

Scholieren met Spheres minisatellieten

Scholieren met Spheres minisatellieten

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA daagt middelbare scholieren uit alle ESA-lidstaten uit om het ultieme robotspel mee te spelen: het jaarlijkse Zero Robotics toernooi verandert het internationale ruimtestation ISS tijdelijk in een speelveld waarin Europese studenten met zelf ontwikkelde software minisatellieten bedienen. Het besturen van minisatellieten (Spheres) ter grootte van een volleybal in gewichtloosheid is niet eenvoudig. Spheres (Synchronised Position Hold Engage Reorient Experimental Satellites) vliegen in het internationale ruimtestation ISS rond en worden aangestuurd door door middel van 12 jets met samengeperst gas. De autonome robotsatellieten hebben hun eigen stroomvoorziening, voortstuwing en navigatie. Om de Spheres te controleren, moeten de studenten een programmacode schrijven om een ruimte??missie te vervullen. De details van de missie van dit jaar worden onthuld in september. Dit is de derde keer dat Europese scholieren de kans hebben om hun missie uit te voeren in de ruimte. Het doel van de wedstrijd is om technische vaardigheden van studenten te bevorderen, evenals hun vaardigheden voor het oplossen van problemen, omgaan met software en samenwerken in een team.

Zwevende Spheres in het ISS

Zwevende Spheres in het ISS

Net als in elke internationale competitie, is de weg naar de finale lang en uitdagend. De wedstrijd start met online simulatiewedstrijden die steeds moeilijker worden.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.