30 maart 2020

Nieuw project zal JOUW signalen de ruimte in sturen

Jamesburg Earth Station

Over 18 jaar zullen berichten die zijn verstuurd door het Lone Signal project aankomen bij het verre zonnestelsel Gliese 526. Lone Project zal gebruik maken van berichten die door bezoekers van hun website zijn geschreven en deze vervolgens de ruimte in sturen, in de hoop dat E.T. ze zal opvangen. Mogelijk zal zo het eerste dialoog van start gaan tussen de mensheid en een buitenaardse beschaving.

Het eerste bericht dat verstuurd is (eergisteren) luidt: “Groeten aan Gliese 526 van de Singularity University. As jullie dit ontvangen, dan hebben computers ons slimmer gemaakt, en beter geschikt om jullie en de wijsheid van het universum te begrijpen”.

Wetenschappers weten helemaal niet zeker of Gliese 526 (een rode dwergster) wel levensvatbare planeten herbergt, maar dit zou wel kunnen. Gliese 526 staat immers in de Catalogus van Nabije Bewoonbare Stelsels. Lone Signal legt geen beperkingen op aan de berichten die verstuurd worden. Wij (het publiek) kunnen ons dus helemaal uitleven.

Lone Signal denkt niet dat er gevaren kleven aan hun project. “Onze aanwezigheid in de ruimte is al lang geen geheim meer”, aldus het hoofd van Lone Signal. “We zijn al tientallen jaren bezig met het onbewust verzenden van signalen richting potenti

Comments

  1. Zou toch maar voorzichtig zijn hier mee.
    Voor je het weet komen ze om een kopje suiker 🙂

  2. Dit is meer symbolisch dan dat het praktische waarde heeft. Met het lage vermogen en grote bandbreedte waarmee deze signalen worden uitgezonden is detectie op deze afstand nagenoeg uitgesloten.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: