21 juli 2024

Nieuw project zal JOUW signalen de ruimte in sturen

Jamesburg Earth Station

Credit: Lone Signal Media

Over 18 jaar zullen berichten die zijn verstuurd door het Lone Signal project aankomen bij het verre zonnestelsel Gliese 526. Lone Project zal gebruik maken van berichten die door bezoekers van hun website zijn geschreven en deze vervolgens de ruimte in sturen, in de hoop dat E.T. ze zal opvangen. Mogelijk zal zo het eerste dialoog van start gaan tussen de mensheid en een buitenaardse beschaving.Het eerste bericht dat verstuurd is (eergisteren) luidt: “Groeten aan Gliese 526 van de Singularity University. As jullie dit ontvangen, dan hebben computers ons slimmer gemaakt, en beter geschikt om jullie en de wijsheid van het universum te begrijpen”.Wetenschappers weten helemaal niet zeker of Gliese 526 (een rode dwergster) wel levensvatbare planeten herbergt, maar dit zou wel kunnen. Gliese 526 staat immers in de Catalogus van Nabije Bewoonbare Stelsels. Lone Signal legt geen beperkingen op aan de berichten die verstuurd worden. Wij (het publiek) kunnen ons dus helemaal uitleven.

Lone Signal denkt niet dat er gevaren kleven aan hun project. “Onze aanwezigheid in de ruimte is al lang geen geheim meer”, aldus het hoofd van Lone Signal. “We zijn al tientallen jaren bezig met het onbewust verzenden van signalen richting potentiële toehoorders”. Voorbeelden zijn telecommunicatiesignalen, maar bijvoorbeeld ook radar. “Is radar gevaarlijk voor de mensheid? Of mobiele telefoons? Niemand weet het”.Longe Signal maakt gebruik van Jamesburg Earth Station, een 40 jaar oude radioschotel in het hart van Californië. Het bedrijf zendt voortdurend twee verschillende informatiestromen richting de rode dwergster: de ene stroom bevat de berichten van het publiek, terwijl de tweede een begroeting uitzend, met informatie over de aarde en onze plaats in de Melkweg.Iedereen mag één gratis bericht sturen. Als je er meer wilt versturen, zal je moeten betalen. Een tekstbericht kost één “credit”, terwijl een foto drie credits kost. Vier credits kunnen voor een dollar aangeschaft worden – voor 100 dollar ben je de gelukkige bezitter van 4000 credits. Wil je meedoen aan het project? Bezoek dan de website van Lone Signal. Bron: SPACE.com.

Share

Comments

  1. Zou toch maar voorzichtig zijn hier mee.
    Voor je het weet komen ze om een kopje suiker 🙂

  2. Dit is meer symbolisch dan dat het praktische waarde heeft. Met het lage vermogen en grote bandbreedte waarmee deze signalen worden uitgezonden is detectie op deze afstand nagenoeg uitgesloten.

Speak Your Mind

*