21 juni 2024

Hexacopter filmt de lancering én landing van de Grasshopper raket

grasshopper_test_jun2013

Credit: SpaceX

De commerciële ruimtevaartonderneming SpaceX – reeds succesvol met de Falcon 9 raket en Dragon capsule – is bezig met testen van de Grasshopper, een raket die verticaal zowel kan lanceren als kan landen, een onbemande Vertical Takeoff/Vertical Landing (VTVL) prototype zoals dat zo mooi heet. Ik heb jullie al eerdere testen op video laten zien, zoals deze toen ‘ie tot een hoogte van 250 meter kwam. Op 14 juni j.l. was er opnieuw een test en toen kwam de Grasshopper tot een hoogte van ruim 325 meter, alvorens geleid door vele sensoren weer keurig netjes te landen, exact op de plek waar ‘ie gelanceerd was. Dat is schitterend in beeld gebracht met een camera aan boord van een hexacopter van SpaceX.

Bron: Bad Astronomy.

Share

Comments

  1. Heel interresant maar wie betaald dat allemaal.
    Ook is het onvoorstelbaar wat ze allemaal klaar spelen voor in de ruimte te vliegen.
    De landing op mars met curiosity vind ik ontsettend mooi, wat ik wel gek vind is dat ze hier op aarde maar weinig presteren wat betreft met die gevaarlijke kerncentrales ze kunnen beter daar voor een oplossing vinden.

  2. Hephaistos zegt

    SpaceX is een private organisatie en kost ons burgers dus geen cent. Dat geld heeft Musk gewoon allemaal zelf verdient (o.a. met zijn Tesla-auto’s) 😉

Speak Your Mind

*