1 maart 2024

De Lofar Expeditie, een kosmische reis naar het onbekende

Vincent Bijloo in de Lofar Expeditie

Credit: PeerGrouP

M31

Credit: NASA

In de maanden juli en augustus speelt de PeerGrouP ‘De Lofar Expeditie’, een kosmische reis naar het onbekende, met astronaut/cabaretier Vincent Bijlo als deskundige gids. De voorstelling wordt gespeeld in een natuurgebied van Het Drentse Landschap aan de voet van de Hondsrug tussen Exloo en Buinen. Op dit terrein is tevens het centrum van ’s werelds grootste radiotelescoop LOFAR gevestigd. LOFAR staat voor Low Frequency Array en is het netwerk van duizenden hypersensitieve sensoren verdeeld over het noordoosten van Nederland, met vertakkingen in Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden en Frankrijk. Het is een uniek internationaal project dat speurt naar het prille begin van ons heelal. Dit netwerk van telescopen biedt sterrenkundigen de mogelijkheid om miljarden jaren terug te kijken, naar de tijd waarin de eerste sterren en sterrenstelsels gevormd werden. In De Lofar Expeditie gaan we op reis naar de oorsprong van ons heelal. Vincent Bijlo denkt de snelste route naar de oerknal te weten. Onderweg verzeilt de expeditie in een spannend kosmisch avontuur dat nieuw licht op ons bestaan zal werpen. Met veel muziek, humor en verbeeldingskracht brengt de PeerGrouP het schijnbaar oneindige universum van de astronomie dichterbij. Zwarte gaten, gekromde ruimte en supernova’s: alles wordt helder. In ruim een uur reizen we miljarden lichtjaren terug en wie weet horen we zelfs de oerknal.

Speelperiode 2013 do 25 t/m zo 28 juli – 20.30u (try-out)do 1 augustus – 20.30 u (try-out)vr 2 augustus – 20.30 u
Premiéreza 3 en zo 4 augustus – 20.30u do 8 t/m zo 11 augustus – 20.30u do 15 t/m zo 18 augustus – 20.30u do 22 t/m zo 25 augustus – 20.30u
Locatie Lofar-basis, Exloërweg 13, Buinen (Gemeente Borger-Odoorn)
Tickets normaal € 22,50 (try-outs € 15,00) t/m 18/cjp/student € 15,00 (try-outs € 10,00)

Bron: PeerGrouP.

Share

Comments

  1. Avatar foto Olaf van Kooten zegt

    Bah, jammer dat het zo ver weg is. Als het in de Biesbosch was geweest, waren mijn kaarten vorig jaar al besteld 😛

  2. Als Paul onze beroeps Drenteganger is….dan ben ik een “zeer gevorderde amateur” op dat gebied. Heb o.a. schoonouders wonen in de “Nederlandse goelagarchipel in de buurt van Emmen en omgeving”…..enne….dat laatste stuk van Hoogeveen naar Emmen is en blijft echt hopeloos lang. Je denkt dat je al bijna bent en dan komt er nog een uur asfalt vreten….!! Oh…enne…..nou niet gaan lopen zeiken dat het met een zogenaamde “echte” auto (heb ik namelijk ook) veel sneller gaat dan met een ECHTE ECHTE auto want dat scheelt ook maar een miezerige 10 minuten op dat laatste lange uur………….Maarre….we gaan gewoon weer lekker naar het hoge verre noorden want die LOFAR-show wil ik heel graag aanschouwen!!

Speak Your Mind

*