20 maart 2019

Amerikanen willen een nationaal park op de maan

Neil Armstrong near US flag on the moon

Alle nationale parken van de Verenigde Staten bezoeken, kan binnenkort wel eens bijzonder moeilijk worden. Twee Democratische Congresleden willen namelijk een nationaal park maken op de maan om onder andere de landingssites van de Apollo-missies te beschermen. Dat staat te lezen in de Amerikaanse krant The Hill.

Het Apollo Lunar Landing Sites National Historical Park zou worden opgericht op de plaats waar in 1969 Apollo 11 landde. Democraten Donna Edwards (Maryland) en Eddie Bernice Johnson (Texas) willen voorkomen dat voorwerpen die er werden achtergelaten tussen 1969 en 1972 beschadigd worden door ‘ruimtetoeristen’.

“Het Apollo-maanprogramma is een van de grootste verwezenlijkingen uit de Amerikaanse geschiedenis”, staat te lezen in hun wetsvoorstel. “Nu commerci

Reacties

  1. http://psixty4 zegt

    Raar volk die Amerikanen, eerst vervuilen ze de maan met hun ruimtetoestellen en dan jaren later willen ze er een nationaal park maken. Ze kunnen beter die toestellen op de wereld/maan erfgoedlijst zetten.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: