21 juni 2024

Docentenworkshop Icarus at the Edge of Time

Icarus at the edge of time

Credit: UvA

Op 4 oktober 2013 zal in het Muziekgebouw aan ’t IJ de Nederlandse premiére plaatsvinden van ‘Icarus at the Edge of Time’. Ondersteund door animaties en muziek van Philip Glass vertelt ‘Icarus at the Edge of Time’ het verhaal van een jongen die naar een zwart gat reist – een moderne interpretatie van de bekende Griekse mythe. Deze productie van het World Science Festival is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van theoretisch natuurkundige en succesauteur Brian Greene.

Inleidende workshop en kans op vrijkaartjes
Voorafgaand aan het evenement, op dinsdag 3 september, wordt een inleidende workshop georganiseerd voor leraren van de natuurwetenschappen in de klassen 1 t/m 3 van het VWO. Deze workshop legt de wetenschap achter het verhaal uit en reikt materiaal en lesmethodes aan die in de klas kunnen worden gebruikt. Uit de deelnemers aan de workshop zullen bovendien 10 leraren worden geselecteerd die met de hele klas de voorstelling ‘Icarus at the Edge of Time’ mogen bijwonen. Docenten die kans willen maken op deze vrijkaartjes dienen naast hun registratie ook een beknopt voorstel in te dienen waarin in hooguit twee paragrafen beschreven wordt:  1. hoe de ‘Icarus’-lesmodule concreet in het lesprogramma zou passen voorafgaand aan de voorstelling, en  2. waarom de ‘Icarus’-lesmodule juist interessant is voor hun klas.Meld u zo snel mogelijk aan voor deze unieke gelegenheid: het aantal plaatsen is beperkt!!!

Programma
3 september16:00 u Ontvangst en welkom16:15 u Achtergrond deel 1: Zwarte Gaten in theorie16:35 u Achtergrond deel 2: Zwarte Gaten in de praktijk17:00 u Demonstraties lesmodules (hands-on)18:00 u Bekendmaking winnaars vrijkaartjes voor de klas18:15 u Einde. Locatie: nog nader bekend te maken zaal van de Universiteit van Amsterdam. Aanmelden.

Share

Speak Your Mind

*