19 april 2024

Stephen Hawking kwam niet naar Comic-Con – hij had een lekke band

Hawking en de Comic-Con

Credit: From the YouTube video

Tot en met vandaag wordt in San Diego de beroemde San Diego Comic-Con International – kortweg de Comic-Con of San Diego Comic-Con genoemd – gehouden. Ooit in de jaren zeventig begonnen als evenement enkel gericht op stripboeken, maar tegenwoordig behandeld de Comic-Con een groot aantal media zoals films, televisieseries, videospellen, ruilkaartspellen, speelgoed, manga, anime en webcomics. Wetenschap is in 2013 ook goed vertegenwoordigd op Comic-Con, zoals blijkt uit het feit dat Stephen Hawking speciaal voor het evenement een filmpje had ingestuurd. Hij had graag willen komen, maar hij had volgens eigen zeggen een lekke band. In het filmpje – hieronder te zien – refereert hij naar The Big Bang Theory, de populaire serie waar hij ook ooit een keer een gastrolletje in had.

Over de inmiddels 71-jarige Stephen Hawking wordt overigens momenteel een film gemaakt, genaamd ‘Hawking’, waarvan je de trailer kunt zien door op onderstaande afbeelding te klikken.

Hawking

Credit: SXSW

Op Comic-Con was nog meer wetenschapsnieuws: de trailer van ‘Cosmos: A Spacetime Odyssey’ werd daar voor het eerst getoond, een 13-delige wetenschapsserie voor FOX en National Geographic, waarin de bekende wetenschapspopularisator Neil deGrasse Tyson een hoofdrol speelt en die februari 2014 gaat lopen. Hier is die trailer, waarin je deGrasse Tyson als een soort kapitein van het ruimteschip van de verbeelding’ ziet fungeren, á la Carl Sagan’s Cosmos.

Bron: The Reference Frame + It’s OK to be Smart.

Share

Speak Your Mind

*