24 juni 2024

Zet Hanny’s Voorwerp op de cover van Astronomy and Geophysics!

De Galaxy Zoo mag een foto aanleveren die op de voorkant van het oktobernummer van het wetenschappelijke tijdschrift Astronomy and Geophysics – uitgegeven door de Royal Astronomical Society – zal prijken. In dat kader hebben ze besloten een wedstrijd te organiseren waar iedereen aan mee mag doen en waarin je de keuze hebt uit vijf foto’s van sterrenstelsels, die allemaal iets met de Galaxy Zoo te maken hebben. Eén van die foto’s is van Hanny’s Voorwerp, gelegen bij het sterrenstelsel IC 2497. Over dat ‘voorwerp’ hoef ik jullie verder niets meer te vertellen, behalve dat Hanny van Arkel erg blij zal zijn als jullie op haar voorwerp stemmen en dat kan door op de foto hieronder te klikken en vervolgens op Hanny’s Voorwerp te stemmen. Doen hoor, vóór 1 augustus 2013!

Hannys Voorwerp

credit: NASA, ESA, William Keel (University of Alabama, Tuscaloosa), and the Galaxy Zoo team

Bron: Galaxy Zoo Blog.

Share

Comments

 1. Niet allemaal tegelijk…..maarre….uiteindelijk wel allemaal effe stemmen voor dit hele goede hollandse sterrenkunde- doel!!!

 2. Olaf van Kooten zegt

  Done! Al moet ik zeggen dat het moeilijk was…..ik vond de overlappende sterrenstelsels ook errug boeiend en fotogeniek 🙂

 3. Remco H. zegt

  Gedaan! Ze ligt in ieder geval aan kop…….>> op naar de cover 🙂

 4. joppie zegt

  vanwege de “optische illusie” dat de bovenste arm haaks over het stelsel buigt heb ik voor 3 gekozen.

  de commentaren uit 2008 suggereren dat er iets in hannie’s voorwerp zou moeten//kunnen zitten, ik zie helaas niet meer dan een “wolk” die wordt belicht door de centrale bol van het onderliggende stelsel, het enig interessante aan de foto vind ik het “kleine” (ver gelegen stelsel) dat haaks op het grote staat.
  ja, ik lijk iets tegen “plattitudes” te hebben.

Speak Your Mind

*