6 december 2023

Kijk, dat zien we graag

Screenshot_2013-08-04-10-18-48
Collega Olaf van Kooten en ik plaatsen de meeste van onze Astroblogs ook in de wetenschapsrubriek van NuJij.nl. Door op ingezonden items te stemmen kunnen de lezers van NuJij hun waardering uitspreken, net zoals ook alle Astroblogs zelf door middel van een sterrensysteem gewaardeerd kunnen worden. Wat is er dan leuker om op een zondagochtend als deze te zien dat alle hoogst gewaardeerde inzendingen op NuJij van de Astroblogs zijn – zie het screenshot hierboven dat ik er van gemaakt heb.

METANou we toch bezig zijn om ons zelf even een schouderklopje te geven – dat mag toch wel? – nog even een ander meldenswaardig bericht. Ik heb onderaan de homepage van de Astroblogs een kolom genaamd META. Die staat er al heel lang en weinigen zullen daar gebruik van maken, al denk ik zelf dat de twee RSS-links, waarmee je ‘feeds’ van de Astroblogs en de reacties automatisch op je PC, tablet of smartphone binnen kunt halen, veel vaker gebruikt zouden kunnen worden. Maar ik heb twee items aan toegevoegd aan de META-kolom en wel eentje met de statistieken van de Astroblogs en eentje genaamd ‘Pingdom tools’ met de up- en downtimes van de Astroblogs, hoe lang en hoe snel de Astroblogs in de lucht is. Die statistieken hou ik al jaren bij, maar sinds de verhuizing van de Astroblogs naar een nieuwe provider half juni worden ze weer opnieuw geteld en wel door Webalizer – vandaar dat de stats pas op 18 juni beginnen. Leuk is dan om te zien dat op bloedhete dagen als afgelopen donderdag en vrijdag er 4426 resp. 4089 bezoekers zijn geweest op de Astroblogs. En via de knop Pingdom Tools is te zien dat we alle dagen in de lucht waren afgelopen week met 100% uptime! 😀

Share

Comments

 1. Ik lees dan ook altijd met veel plezier jullie blogs. Ga zo door!

 2. Goed bezig AstroBlogs!!!

  Ook een schouderklopje van mij.
  Zachtjes natuurlijk, niet te hard want misschien heb je met dit warme weer wel je schouders een beetje verbrandt.

 3. Het leven zou een stuk saaier zijn zonder Astroblogs.
  Altijd prima en relatief uitvoerige, leesbare info, dat is wel een compliment waard.
  Daarnaast gaan de schrijvers voor een grapje niet uit de weg, HELEMAAL GOED ZO.

 4. Mensen, nog even en we gaan blozen. 😀 Dank allemaal.

 5. Remco H. zegt

  Ook ik MOET elke dag (of meerdere malen 😉 ) Astroblogs checken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik maar weinig gebruik maak van het waarderingssysteem. Daar gaat vanaf nu verandering in komen!

  Bedankt.

 6. ook mijn complimenten,
  een volstrekte nitwit zijnde , steek ik er toch veel van op.
  het bronnen-vergelijk zou wel iets meer aandacht mogen hebben.
  tussen een primaire en secundaire vreemde bron zit nogal eens verschil,
  dat door een tertiaire bron dan niet altijd helemaal onderkend wordt.
  maar verder mooi man !!

  • Mmmmm, da’s een interessante, dat van het bronnenvergelijk. Wij putten meestal uit andere nieuwssites of blogs, die op hun beurt weer putten uit wetenschappelijke documenten. Iedere extra stap tussen bron en Astroblogs levert natuurlijk risico op ruis op. Ik denk alleen dat tijdsgebrek de enige factor is, waardoor we niet kunnen checken of de primaire, secundaire en tertiaire bronnen hetzelfde zeggen.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d