23 maart 2019

Bemanning ISS plukt Japanse cargo uit de ruimte

archiefbeeld ruimtecargo

De bemanning van het internationale ruimtestation ISS heeft om 13.22 uur Nederlandse tijd met een robotarm van het complex een Japanse ruimtecargo gegrepen om het tuig dan later op de dag vast te hechten aan de spacemeccano, zo hebben het Japanse en Amerikaanse ruimtevaartbureau, Jaxa en NASA, meegedeeld.

De robotarm werd bestuurd door de Amerikaanse astronauten Karen Nyberg en Chris Cassidy. De HTV-4 was de spacemeccano langzaam genaderd op zowat 400 km boven de Aarde. De HTV-4, alias Konoturi-4, werd op 3 augustus door een vanop de basis Tanegashima gelanceerde Japanse H-2B draagraket naar het ISS geslingerd. Het is de vierde cargo die Japan naar het ISS stuurde. De premi

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.