12 juli 2024

Alles over de Perseïden! (update)

Degene die het nog niet weten, hebben de laatste weken onder een steen gelegen: de meest spectaculaire meteorenregen van het jaar bereikt vannacht z’n maximum! Het is natuurlijk afwachten of het onbewolkt is, anders hebben we er weinig aan 🙁 . Hoe dan ook, we hebben de laatste weken volop aandacht besteed aan de Perseïden en het is wellicht handig om deze artikelen even op een rijtje te zetten.

Alles is ook te vinden in het Dossier Perseïden. Als bonus heb ik nog een livefeed gevonden van NASA, waarop thuisblijvers met een beetje geluk toch nog wat Perseïden kunnen zien:

https://www.youtube.com/watch?v=TmuhFdeBBMs

Share

Comments

  1. ondanks de bewolking ben ik bezig continue foto’s te maken voor – hopelijk – een mooie timelapse. Af en toe is er even weinig bewolking en kan je even de sterren zien. Ik loop naar buiten om te kijken of het goed gaat met fototoestel en meteen schiet een heldere flits boven mijn hoofd voorbij. Dus de eerste perseide is gezien. 😉

Speak Your Mind

*