29 januari 2020

Perseïden vallen tegen in Nederland (+ foto’s, video en infographic)

Het hoogtepunt van de Perse

Comments

 1. Die foto van Cody Limber is een combinatie van verschillende foto’s en dat zie je ook aan de meteoorsporen: die zijn niet allemaal van Perseïden. Ik zou eerlijk gezegd ook niet durven zeggen welke sporen van Perseïden zijn, die uit de kop van het sterrenbeeld Perseus zouden moeten komen.

 2. Ik heb een aantal heel helder voorbij zien flitsen. Toevallig 2x toen ik even kort naar buiten liep om te zien of mijn fotocamera zijn werk deed. Maar helaas zijn ze op de foto’s niet echt duidelijk terug te zien zoals ik ze in werkelijkheid zag.

  Ik heb er een timelapse van gemaakt, maar de Perseiden zijn er nauwelijks op te herkennen. Wel ISS, satellieten en viegtuigen zijn duidelijk herkenbaar. Wel een paar Perseiden op indivuduele foto’s gevonden.

  http://youtu.be/oFeIk5raNRo

 3. Ik weet niet of deze foto op deze manier zichtbaar is:
  https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=503889379687565&set=a.123094417767065.24856.100001995223336&type=1&theater

  Anders moet je dit bericht maar weer verwijderen.

 4. hoeveel gewicht uhh massa is er in de loop der Mil-jaren op aarde bij komen vallen ??
  van kometenstof en andere objecten ?

 5. Andre Heijkoop zegt

  Ik heb de afgelopen nachten, vanaf mijn vakantie stek in de Drome in Frankrijk, al vele tientallen perseiden kunnen waarnemen. Sommige zo helder dat het waarnemen met de Dobson bijna onmogelijk werd gemaakt 😉

 6. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt

  Yay, ik reed gisteren met m’n rolstoel een paar kilometer naar het noordoosten en ik heb er zowaar twee gezien 😀

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: