22 mei 2024

Prachtige film van lichtende nachtwolken

Lichtgevende nachtwolken gezien door het ISS

Lichtende nachtwolken gezien door het ISS. Credit: NASA

Vind je noctilucente of lichtende nachtwolken boeiend? Bekijk dan deze prachtige nieuwe film van de fotograaf P-M Hedén, die is verbonden aan The World at Night – een internationaal project om de schone kunst der astrofotografie bij een groter publiek bekend te maken. De film bevat zowel time-lapse als real-time opnames die afgelopen zomer zijn gemaakt in Zweden. Lichtende nachtwolken zijn soms zichtbaar aan de noordelijke horizon, vooral tussen mei en augustus en vooral vlak na de avondschemering en vlak voor de ochtendschemering. Merkwaardig genoeg lijken deze blauwe elektrische de wolken de laatste jaren steeds vaker voor te komen.Geniet van de prachtige vergezichten (inclusief veel dieren en sterren) en ook van de prachtige muziek.

Share

Speak Your Mind

*