23 maart 2019

Hubble classificatie van sterrenstelsels kwam 11 miljard jaar geleden ook al voor

De Hubble-classificatie

Sterrenkundigen delen de sterrenstelsels in het heelal in navolging van de Amerikaanse sterrenkundige Edwin Hubble in een aantal soorten in, te weten de spiraalstelsels, met spiraalarmen die uit een kleine kern komen, balkspiraalstelsels, waarbij de spiraalarmen ontspringen uit een brede balk in het centrum (zoals onze Melkweg) en tenslotte de elliptische stelsels, die geen spiraalarmen of schijf kennen en vrij vormloos zijn. Tussen de (balk-) spiraalstelsels en de ellipsstelsels zit nog een tussenvorm, de lensvormige sterrenstelsels. Deze indeling van de sterrenstelsels wordt de Hubble-classificatie

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.