17 juni 2019

IAU gaat publiek betrekken bij de naamgeving van exoplaneten

leefbare exoplaneten
Er zijn op dit moment 941 exoplaneten bekend – bevestigd door verschillende waarneeminstrumenten – en de meeste daarvan hebben catalogusnamen zoals 1RXS1609 b, HD 106515A b of HAT-P-30-WASP-51 b. Niet echt pakkende namen, waarvan je zegt die onthou ik wel eventjes. Van die 941 exoplaneten is ook een groeiend aantal planeten die leefbaar zijn, d.w.z. die zich in de leefbare zone bevinden bij hun moederster, waar de temperatuur precies goed is om water in vloeibare toestand te laten voorkomen, de noodzakelijke voorwaarde voor het ontstaan van leven. Namen aan exoplaneten worden officieel toegekend door de

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.