29 november 2023

Uniek filmpje laat een exploderende Perseïde zien

Okee, ik had eigenlijk beloofd om het niet meer over de Perseïden te hebben. Maar ik kwam een nogal uniek filmpje tegen: een Perseïde die letterlijk ontploft, waarbij een uitdijende schokgolf of puinring wordt gevormd. De maker van het filmpje benadrukt dat het materiaal op geen enkele manier is bewerkt.

Share

Comments

  1. Hein Barreveld zegt

    Ik kwam jouw filmpje tegen na een teleurstellende Perseïden-nacht. (2015) Niet helder genoeg in Lelystad. Eén goede gezien en een paar veegjes in één uur. Met kramp in mijn nek weer naar bed.
    De explosie van dit object ziet er vreemd uit. Is dit wel een meteoriet. Je zou bij een explosie een fireball verwachten. Bovendien is er bijna geen lichtspoor van het oorspronkelijke object te zien. Asteroide?

    Vriendelijke groeten,

    Hein Barreveld

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: