21 juni 2024

Zo kan je Nova Delphini ook vastleggen: uit de vrije hand met een camcorder!

Nova DEL 2013 (credit: Ralf Vandebergh)

Credit: R. Vandebergh.

Je kan Nova Delphini met een batterij instrumenten op de digitale gevoelige plaat vastleggen, maar je kan ook gewoon een Sony TRV-740 camcorder nemen en uit de vrije hand – dus zonder gebruik van een statief – de nova vastleggen, zoals Ralf Vandebergh afgelopen nacht vanuit Limburg deed.

Nova Delphini 2013 captured from free hand from Ralf Vandebergh on Vimeo.

Ralf is geen onbekende voor de Astroblogs, want een paar keer hebben we hier zijn bijzondere opnames laten zien, die hij vanaf de grond heeft gemaakt van het internationale ruimtestation ISS, zoals deze toen hij zelfs een astronaut wist vast te leggen.

Share

Speak Your Mind

*