Timelapse video van mijn nachtelijke vakantiefoto’s gemaakt.

Afgelopen 2 weken was ik – net als vorig jaar – op vakantie in Renesse. Tijdens de nachtelijke en soms heldere uren heb ik rondom ons vakantiehuisje foto’s gemaakt en tot deze Time Lapse video samengesteld. Fisheye opname van MelkwegDe Time Lapse bevat o.a. opnames van de Perseïden van 12-8 jl, maar door de snelheid van de video zijn deze nauwelijks herkenbaar. Naast de vele satelliet en vliegtuigsporen zijn op sommige fragmenten ook heldere strepen te zien van het ISS dat die nachten meerdere malen over kwam vliegen.En de nacht net voordat de Nova in sterrenbeeld Dolfijn ontdekt werd, heb ik ook opnames van dat gebied gemaakt die in de Time Lapse verwerkt zitten. Maar er is twijfel of deze toen al zichtbaar was.En tenslotte kan je mij zien tobben met m’n telescoop tijdens een van de nachten.

Op 6 september a.s. zal ik bij amateur astronomie vereniging Christiaan Huygens uitleg geven hoe ik deze (en andere) Time Lapse video gemaakt heb.

Dit bericht werd geplaatst in astrofotografie, Christiaan Huygens, diversen, Melkweg, meteoren/meteorieten, novae en supernovae, video en getagd Astrovideo, deep-sky, heuser, sterrenhemel, timelapse, video door Jan Heuser . Bookmark de permalink .

Over Jan Heuser

Ik zou mezelf geen amateur astronoom durven noemen. Liefhebber van astronomie is een betere beschrijving. Al vanaf kinds af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de Astronomie en Ruimtevaart. Dat komt waarschijnlijk mede doordat ik opgegroeid ben in het Apollo ruimtevaart tijdperk en mijn interesse voor techniek. Vanaf moment ca. 16 jaar had ik een sterrenkijker, maar door verkering, samenwonen, kinderen is sterrenkijken op de achtergrond geraakt. Pas toen de kinderen groot waren ben ik mijn oude hobby weer gaan oppakken en inmiddels heb ik zelfs een eigen sterrenwacht gebouwd waarmee in bij elk helder moment aan de hemel mijn sterrenkijker met fotografie-apparatuur aan kan zetten en Astro-foto's maken. Ook met een fototoestel op een statief kun je leuke foto's maken en daar weer timelapses van maken, Als ik wat geproduceerd heb, laat ik af en toe daar wat van zien op deze Astroblogs site van Arie.

4 gedachten over “Timelapse video van mijn nachtelijke vakantiefoto’s gemaakt.

  1. Jan, wat een schitterende timelapse video. En ik zie dat je diverse technieken hebt toegepast, zoals de bewegende camera (via een rails??) en de beweging van de stersporen, die je als het ware bevriest in het beeld. Heel mooi. OK mensen, 6 september a.s. gaat Jan er alles over vertellen bij Huygens. Ik zal daar nog wel via de Astroblogs een vooraankondiging van geven. 😀

  2. Bedankt. Klopt dat ik een zgn. slider of rails toegepast heb. Ik heb net voor mijn vakantie een low cost zelfbouw rails voor de camera gemaakt. Ook dit zal ik 6 sept. uitleggen.

  3. Eh… even voor iedereen die denkt ‘hé ik mis de reacties op de Astroblogs!’: dat is juist. Ik hanteer vanaf nu een nieuwe reactie-plugin – Disqus genaamd – en die is nu bezig alle oude reacties te importeren en dat duurt even. Gedurende die tijd zijn ze niet leesbaar. Excuus voor de overlast, ik denk dat het een uurtje zal duren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.