26 mei 2020

Deze protuberansen op de zon zijn door een amateur gefilmd!

loop200813_0725_0825_groot

Je zal zo op het eerste gezicht denken dat de spectaculaire opname hierboven van enorme protuberansen op de zon gemaakt is met het miljoenen kostende Solar Dynamics Observatory (SDO) van de NASA. Maar niets is minder waar, want twee dagen terug – dinsdag 20 augustus 2013 tussen 09.25 en 10.25 uur Nederlandse tijd –

Comments

  1. En ons nietige bestaan wordt weer even in perspectief geplaatst………..erg mooi gedaan!!

  2. Heel bijzonder om te zien en wat goed om als vergelijk de afstand Aarde en Maan erbij te zetten. Het is vaak moeilijk voor te stellen hoe groot iets is (of afstanden). Als je dit dan weer vergelijkt met de ster Betelgeuse…

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: