18 april 2024

Astroblogs heeft een nieuwe reactie-plugin: Disqus

disqus

Credit: Disqus

Vanaf vandaag heeft de Astroblogs een nieuwe plugin, waarmee de reacties worden uitgevoerd: Disqus. Ik heb een paar keer eerder geprobeerd dat in te voeren, maar dat ging telkens met teveel moeilijkheden gepaard. Ook nu leek de uitvoering  problemen op te leveren, met name de import van de ruim 12.000 reeds bestaande reacties – maar door de hulp van de mensen van Disqus zelf is dat uiteindelijk gelukt. Voor mijn gevoel moet er nog wel een en ander worden gefinetuned aan Disqus, zoals de layout van de recente reacties-widget, rechts op de homepage van de Astroblogs. Je merkt ook dat de avatars een saai poppetje zijn geworden, tenzij je geregistreerd bezoeker bent en je je profiel hebt aangepast. Wil je een eigen avatar gebruiken dan kan dat allemaal in Disqus worden aangepast.

Share

Comments

  1. Olaf van Kooten zegt

    Hey, het is gelukt om te reageren! Alleen niet via Disqus 😛 – zouden alle mensen die problemen hebben met reacties geven even een mailtje willen sturen naar de redactie?

  2. Yep, inderdaad. Reageren kan weer. 🙂 Wat ik daarvoor gedaan heb? Nou simpel, Disqus weer uitzetten. Ik merkte namelijk dat ik er ook niet meer in kwam, ik wilde op een blog van jou reageren – die over M94 -en wat ik ook probeerde, ik kwam er niet in. Zucht…. Kortom, reageren prima, graag zelfs, maar kom ook aan met goede suggesties. Zijn er mensen die ervaring met Disqus hebben en weten hoe je ‘m moet configureren? En hoe je de vaart er in houdt, want ik vond de Astroblogs flink trager geworden de laatste dagen.

  3. hoera , leve de Anoniemen.

    groetjes, Joppie (*_*)

Speak Your Mind

*