28 september 2023

NASA brengt met Tranquility Base eerbetoon uit aan Neil Armstrong

NASA_Remembers_Neil_Armstrong

Credit: NASA

Een jaar geleden – 25 augustus 2012 – overleed op 82-jarige leeftijd Neil Armstrong, in 1969 met de Apollo 11 missie de eerste mens op de maan. Als een eerbetoon aan deze astronaut en zijn heroïsche daad heeft de NASA songwriter Eric Bruce gevraagd een lied te schijven en daar is Tranquility Base uit voortgekomen:

Bron: Universe Today.

Share

Comments

 1. Mooi filmpje, that brings back memories 🙂 Muziekje eronder doet het ook wel. Als klein meisje de eerste maanlanding op tv gezien. Nog steeds kijk ik naar de maan (met mijn telescoop)

 2. waar was ik toen het gebeurde ??

  uitgerust met een slaapzak naar spanje gelift.
  als toerist ingechecked op een camping in Sitges of omgeving.
  tent gemaakt van flard uit zee opgevist plastic.
  ergens in Barcelona met Engels koppel iets gedronken,
  zij brachten het (in krant gelezen) nieuws, het zei mij , echt waar, Volstrekt niets.
  heb aansluitend nog enkele weken in een Spaans team ,15 man, gewerkt .
  er werd met geen woord over gesproken, dan wel door mij aan gedacht (*_*).

 3. Tja ….dit is inderdaad heel erg amerikaans en dus, toegegeven, een beetje onwennig naar de maatstaven van “the old continent” weergegeven als “a architypical true american hero”…..maar weet je, het is in al zijn eenvoud en bescheidenheid, net zoals de mens Neil Armstrong, gewoon ‘MOOI” en dus helemaal niets mis mee!! Zou er over een jaartje of 10(??) ook reden zijn om op eenzelfde manier zo’n lieftallig lofliedje te componeren op de eerste mens op Mars, zo vraag ik mij af?? Op de één of andere manier zie ik dat met die luidruchtig aanstormende lichtelijk verwerpelijke commercieel naargeestige “one way trip to Mars” niet zo gebeuren. Het ziet er dus naar uit dat good old modest Neil Armstrong “de enige echte held” zal blijven……zucht!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: