25 mei 2020

NASA laat helikopter met crashtest-dummies én een Xbox Kinect neerstorten

crash test NASA

Onderzoekers van NASA laten deze week opzettelijk een helikopter vanaf een hoogte van ongeveer 10 meter neerstorten. Hiermee willen zij de kwaliteit van verbeterde veiligheidsgordels en stoelen testen. De NASA-medewerkers zullen de helikopter woensdagmiddag bij het Langley Research Center (LaRC) laten crashen.

‘We hebben de romp van een voormalige helikopter van de Marine voorzien van camera’s en versnellingsmeters’, vertelt hoofdonderzoeker Martin Annett. ‘Bijna veertig camera’s binnen en buiten de helikopter zullen vastleggen hoe de dertien crashtest-dummies voor, tijdens en na de crash reageren.’

Tijdens de test leggen boordcomputers via meer dan 350 kanalen de gegevens van de gebeurtenis vast. De helikopter zal eerst aan kabels heen en weer gezwaaid worden. Net voor het moment van de crash zal de helikopter losgekoppeld worden van de kabels, waardoor de helikopter met een snelheid van ongeveer 50 kilometer per uur een vrije val maakt.

De onderzoekers gebruiken daarnaast voor het eerst tijdens de crashtest de bewegingssensor van een spelcomputer. ‘We hebben een Xbox Kinect in de helikopter ge

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.