21 mei 2024

Zwarte gaten: monsters van de kosmos

monsters

Credit: NASA/JPL-Caltech

Hier weer een nieuwe aflevering van John D. Boswell z’n Symphony of Science serie, dit keer handelend over zwarte gaten, de monsters van de kosmos, zoals ze in de video worden genoemd. Met in de hoofdrollen o.a. Neil deGrasse Tyson, Lawrence Krauss, Michio Kaku en Morgan Freeman. Kijken!

Eerdere afleveringen van de Symphony of Science die ik op de Astroblogs heb laten zien:

* The Face of creation – Higgs Remix
* A Wave of reason
* Glorious Dawn

Bron: Universe Today.

Share

Comments

 1. RemcoH1980 zegt

  Woooow, wederom geweldig mooi in elkaar gezet!! Respect…….

  • Jazeker, heel mooi in elkaar gezet. Ik had het al eens eerder gezien. Best veel werk om alle fragmenten en uitspraken bij elkaar te zoeken, goed te timen en dan nog een passende beat eronder. Dit is erg leuk om naar te kijken 😀

 2. Ik zit te wachten op de eerste Nederlandstalige Symfonie der Wetenschappen, met Robbert Dijkgraaf, Vincent Icke en Govert Schilling. 😀

  • 😀 In het Nederlands zal het lang niet zo smeuïg klinken. Dan wordt het meer een soort muzikale “Lucky TV” video. Hoewel ik nog steeds moet lachen om dat gegrinnik van Maxima en Wim-Lex met het Haagse accent (:”Willem 4 …dat is toch geen naam etc …grinnikende Maxima op de achtergrond”)
   Ik heb wel eens ter ondersteuning voor mijn Maan/Jupiter filmpje Govert Schilling’s stem/uitleg gebruikt. Hij kan zo prettig vertellen dat ik spontaan op dat idee kwam. Ook zijn boek “Handboek Sterrenkunde” is een leuk boek om in te lezen met mooie foto’s en feitjes.
   http://www.youtube.com/watch?v=3MB_l-snEow

   • Heel leuk filmpje Monique, zo die combinatie van jouw beelden van de maan en Jupiter, de stem van Govert Schilling en die mooie pianomuziek op de achtergrond. OK, de beelden trillen wel, kennelijk heb je gewoon door het oculair gefilmd, nietwaar? Kan je de (web)cam niet op het oculair vastmaken om trillen te voorkomen? Ik ben zelf ook geen genie in Astrofotografie of video, zoals talloze collega hier op de Astroblogs dat wel zijn, dus ik zou het echt niet beter kunnen dan jij doet hoor.

    • Arie, dan heb je een eerdere reactie van mij dan toch niet helemaal goed gelezen, foei 😛 Ik ben sinds kort in het bezit van een camerahouder (gekocht bij Stichting “de Koepel”webwinkel) In deze video heb ik expres willen weergeven hoe te filmen door het oculair (ruw materiaal) vanuit de losse pols, zonder bijzondere opties. Zelfs mijn eigen geknutselde camera-kokertje met zwart Hema elastiek heb ik niet gebruikt (voor de afwisseling).
     Op z’n tijd heeft ruw materiaal ook wel wat spannends :-0

 3. wikkiewokkie zegt

  Heel leuk dit!!!

  Is dit ergens te downloaden?

  Ik draai met enige regelmaat een mix (psychedelic trance) en het lijkt me heel leuk om dit als intro te gebruiken…
  Zou erg leuk zijn om dit erin te verwerken…

  Frank

  • Wat wil je downloaden, die Symnphony of Science of Monique haar video? Of beiden? Ze staan allebei op YouTube en met de talloze downloaders die er zijn kan je het van het net plukken, zowel beeld als geluid.

  • Olaf van Kooten zegt

   Hey ik ben ook wel een beetje into psytrance. Niet de supervage hardcore psy, gewoon het meer toegankelijke Full-On werk zoals Sesto Sento, Infected Mushroom, Panayota 😀

   • WikkieWokkie zegt

    Hey Olaf,

    Ik heb wel een idee welke stijl je bedoeld, laat dat nou net zijn wat ik draai!
    Als je me een PM stuurt met adres gegevens stuur ik wel een CD’tje op,
    of je moet nog een andere manier weten.. Ben zelf niet zo’n computer expert…

    Trouwens, alleen maar leuk om te lezen dat meer mensen deze muziek leuk vinden
    (is niet zo’n grote stroming in NL). Zou graag me goede mixes met je delen!! Ben
    benieuwd wat je er van vindt (feedback is altijd welkom 😉 )

    Frank

    • Olaf van Kooten zegt

     Hey Frank, het sturen van PM’s gaat niet bij AstroBlogs, althans niet met het huidige systeem. Stuur maar even een mailtje naar olafvankooten at hotmail dot com.

 4. RemcoH1980 zegt

  Ik heb zojuist ook de website van symphony of science bezocht…….daar zijn de video’s, alsmede de nummers te downloaden/te koop. Wat een heerlijkheid.

 5. Heb je de URL van die site?

Speak Your Mind

*