22 mei 2024

Heldere vuurbal boven de oostkust van de VS

Een geautomatiseerd cameranetwerk van NASA heeft opnames gemaakt van een superheldere vuurbal. De vuurbal is waargenomen in het zuidoosten van de Verenigde Staten in de nacht van 28 op 29 augustus, rond half vier ’s nachts (lokale tijd). Volgens NASA is het

Share

Comments

  1. Dat onderste filmpie is gaaf zeg! Een paar weken geleden (Perseïden) ging ik om 23:00 naar buiten in de hoop iets te filmen. Het was geloof ik één dag later dan het hoogtepunt (betere weersomstandigheden). Op het moment dat ik naar buiten ging en omhoog keek zag ik me toch een enorme geluidloze “vuurpijl”! Wát een knoepert, 3 seconden van Noord naar Zuid en zoef uit. Dat was het want daarna niks meer gezien. Dat wil zeggen… Terwijl ik een uur later Arcturus door mijn viewfinder in het midden probeerde te krijgen zag ik vanuit mijn ooghoek ineens het heldere witte licht van een ISS langskomen. Ik kon hem met de telescoop niet bijhouden en mijn camera zat er ook nog niet op, zucht 🙁 Maar…wel leuk om het zo live te zien hoor 😀

  2. de grote uit het 2e filmpje lijkt niet alleen te gaan.
    even er achter en iets hoger is nog een heel kleine te zien, meermaals herhaald op groter beeld doet het igg niet aan een naijleffect denken.
    en astronomisch OOST , hoe zat dat dat ook alweer ??

Speak Your Mind

*