16 februari 2019

Planetoïde 2012 T1 gedraagt zich als een komeet

P2012T1

De uitbarsting van stofdeeltjes die de planeto

Reacties

 1. mocht iemand zich geroepen voelen de lokatie van ” E ” in de windroos
  ( noord – zon – oost – vector ??) van het plaatje te kunnen verklaren,
  dan zou ik willen zeggen : aarzel vooaral niet. !!

  • Misschien hebben ze geen horizontaaltje gebruikt? 😀
   De windrichting, zoals noord of zuidoost wordt gebruikt om aan te geven waar een hemellichaam boven de horizon staat. Er zijn vier hoofd-windrichtingen: Noord, Oost, Zuid en West. De vier secundaire windrichtingen liggen precies tussen de twee hoofd-windrichtingen waarmee ze worden aangeduid in, bijvoorbeeld ZW ligt precies tussen Z en W. De acht tertiaire windrichtingen liggen exact tussen een secundaire en een primaire windrichting, bijvoorbeeld ZZW (te lezen als Z-ZW) ligt ten Z van ZW en dus precies tussen ZW en Z.
   Voor een preciezere indicatie gebruiken we in de sterrenkunde meestal de term azimut, uitgedrukt in graden. Officieel is in de sterrenkunde Z=0°, maar op deze website gebruiken we de meer intuïtieve definitie N=0° (zoals bijvoorbeeld op een kompas). De definities van de andere windrichtingen zijn te vinden in deze tabel:
   N 0°/360° O 90° Z 180° W 270°
   NNO 22,5° OZO 112,5° ZZW 202,5° WNW 292,5°
   NO 45° ZO 135° ZW 225° NW 315°
   ONO 67,5° ZZO 157,5° WZW 247,5° NNW 337,5°
   De nauwkeurigheid van de windrichtingen is dus 22,5°, zodat het azimut uitkomst biedt wanneer preciezere posities nodig zijn.

 2. Het is de E van wEst. 😀

 3. ik snap het.
  typisch staaltje Franse Slag, ( ouest is daar west ) . (*_*) = (UHHHHHHH).( blijven lachen)

 4. The image of the main belt comet P/2012 T1 (PANSTARRS) observed with the WHT PFIP camera on 12/13 November 2012, total exposure 280s. The scale, velocity vector, direction of the Sun, and astronomical north and east are indicated.

  uit bronartikel : i . newton group.

  Ok, wat houdt dat in : astronomisch OOST ??

 5. astronomisch OOST = gezien vanaf P/2012 T1 ??
  verzin dit ter plekke 🙂

 6. ergens bekruipt mij het gevoel dat wanneeer jullie worden uitgenodigd om in Hoek van Holland de zonsondergang te bewonderen er en masse de zee de rug wordt toegekeerd om in opperste staat van verwachting richting Rotterdam te gaan staan kijken.
  maar we blijven (*_*).

 7. Misschien is de oplossing gelegen in het feit dat je regelmatig in telescopen een omgekeerd beeld ziet, waarin oost en west gedraaid zijn. Een foto met zo’n telescoop gemaakt laat dan links het oosten zien en rechts het westen. De foto hierboven in de blog zou met zo’n telescoop gemaakt kunnen zijn.

  • Dat zeg ik, geen horizontaaltje gebruikt 😛 Ik spiegel de Maan altijd eerst (zoals hij in het echt te zien is) voordat ik een filmpje maak. Maar er zijn genoeg mannen die het zo laten. Door mijn viewfinder is het beeld ondersteboven. Dat is best verwarrend bij het op en neer besturen van de telescoop. Bij het heen en weer gaat het wel maar je zou er haast een scheel oog van krijgen, hihi.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: