23 september 2018

Pratende Japanse robot zet eerste stappen in de ruimte

Kirobo

 

Kiribo, de eerste pratende robot, heeft een stap in de ruimte gezet. Op 4 augustus lanceerde Japan de ‘sociale robot’ de ruimte in om zes dagen later het ISS te bereiken. Daar werd Kirobo op 21 augustus voor het eerst op verkenning gestuurd. Kirobo herkent stemmen en gezichten en praat Japans. De robot stuurt berichten naar scholen vanaf het ISS. Via een speciale app kunnen aardbewoners zien waar Kirobo zich op dat moment bevindt.

Het is de bedoeling dat de robot de mens leert op welke wijze intelligente elektronica behulpzaam kunnen zijn op ruimtereizen. De robot moet een sociale rol vervullen. ‘We willen dat mensen met Kirobo kunnen communiceren en zich met hem verbonden kunnen voelen. Daarom hebben we hem een schattige en menselijke verschijning gegeven’, zeggen zijn makers.

De robot is 34 centimeter lang en weegt ongeveer een kilo. Op termijn moeten de andro

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.