14 juni 2024

Een simulatie van een maanwandeling, maar dan op de zeebodem

zeebodem

Credit: Alexis Rosenfeld

Het is dat je belletjes uit de helm van dat astronautenpak ziet komen, anders zou je toch echt denken dat het een astronaut tijdens een maanwandeling is. Je ziet ESA-astronaut Jean-Franá§ois Clervoy aan het werk, enkele dagen terug, ergens op de bodem van de Middellandse Zee. Het betrof het zogenaamde “Apollo 11 onder de zee-project” en Clervoy en zijn instructeur Hervé Stevenin fungeerden als Neil Armstrong respectievelijk Edwin ‘Buzz’ Aldrin. Bij de onderwater-simulaties werd het door Comex ontworpen Gandolfi-pak getest, dat astronauten moeten gaan gebruiken op missies naar de maan, planetoïden en eventueel Mars. Hieronder een foto, waarop je ziet hoe Clervoy monsters aan het verzamelen is op de maan eh… zeebodem.

monsters

Credit: Alexis Rosenfeld

Als je live wil meegenieten van die onderwater-maansessies, dan kan dat tot 17 september via deze Livestream. Bron: Universe Today.

Share

Comments

  1. Dan is men toch misschien van plan om weer eens een bemanning naar de Maan te sturen. Die pakken worden niet voor niets getest. Als het zover is dan hoop ik op haarscherpe maanfoto’s en hopelijk binden ze een Isaw camera om 😀

  2. Een Isaw camera? Wazzdanouweer?

Speak Your Mind

*