15 april 2024

NASA lanceert per ongeluk een kikker

frog launch ladee

Credit: NASA

Een kikker is per ongeluk richting ruimte gelanceerd door een NASA-raket. Het ongelukkige dier werd toevallig op de camera’s van NASA vastgelegd terwijl hij ter aarde stortte. De authenticiteit van de foto – en dat het echt een kikker betreft – is door NASA bevestigd.

Afgelopen vrijdag werd de onbemande raket LADEE, wat staat voor Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer, naar de maan gelanceerd om daar informatie te verzamelen. De raketlanceerbasis van de NASA is gevestigd op Wallops Island, een eiland voor de kust van de Amerikaanse staat Virginia dat rijk is aan moerassen – een ideale leefomgeving voor kikkers.

De kikker in kwestie zat waarschijnlijk op het lanceerplatform, waar een plas water is om het kabaal te onderdrukken en het platform te beschermen tegen beschadiging. Een andere theorie is dat de kikker vanaf de grond de lucht in werd geschoten door de explosie die gepaard gaat met een raketlancering.

De raket zal over drie weken aankomen op de maan. Het lot van de kikker is onzekerder, het is niet bekend of het diertje het avontuur heeft overleefd.

Bron: ANP

Share

Comments

  1. WikkieWokkie zegt

    Kermit the Astronaut… 😀

  2. Er is al eens eerder een dier per abuis gelanceerd: een vleermuis, die in 2009 met spaceshuttle Discovery werd gelanceerd. Naar aanleiding van die lancering van ‘Brian de Vleermuis’ kwamen heel wat parodieën tevoorschijn.

  3. WikkieWokkie zegt

    Ambrogio the frog…

Speak Your Mind

*