23 april 2024

NASA heeft steentje bijgedragen aan het vijfde IPCC klimaatrapport

IPCC_NASA

Credit: NASA Center for Climate Simulation/NASA Goddard SVS/IPCC

Aan het vandaag verschenen vijfde klimaatrapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties heeft ook de NASA haar steentje bijgedragen. Dat bestond onder andere uit het verstrekken van gegevens over de temperatuur, neerslag en de hoogte van de zeespiegel overal op aarde, verzameld met behulp van vele satellieten. Ook heeft de NASA meegewerkt aan de talloze modellen, waarmee men voorspellingen probeert te doen voor de ontwikkeling van het klimaat in de 21e eeuw, de zogenaamde Coupled Model Intercomparison Project Phase 5 (CMIP5). De conclusie van het verschenen rapport is:

“De opwarming van de aarde is onmiskenbaar en een deel van de veranderingen in de atmosfeer die daarvan het gevolg zijn, zijn ongekend. Die opwarming is volgens het rapport bovendien “uiterst waarschijnlijk” sinds de jaren vijftig hoofdzakelijk te wijten aan menselijk handelen.”

Hieronder een video over een van de gebruikte modellen, waarin gegevens van de NASA verwerkt zijn en waarin wordt uitgegaan van een stijging van de hoeveelheid kooldioxide in de atmosfeer van 400 ppm (deeltjes per miljoen gasdeeltjes) nu naar 670 ppm in het jaar 2100.

Bron: NASA.

Share

Comments

 1. anarchiel.com/stortplaats/toon/waar_stopt_de_opwarming_van_de_aarde#c143241

  Door Bonusje op 28-09-2013 om 05:06 | #143245 – quote dit commentaar
  Sowh das snel Net nog op nieuws nu al hier.

  Ja dat het al 16 jaar niet opwarmt “ze houden dus de alt nieuws en meningen der burgers zeer goet bij” hebben ze weg geredeneerd met dat met grotere meeteenheden overe langere tijden die 16 jaar weg vallen in de gemiddelden.

  Dat we nog steeds in de terug trekkende ijstijd zitten hebben ze als altijd al maar liever helemaal verzwegen weer.

  Mede dat ze ons al 43 jaar verzwijgen we globaal op 180°C geothermie zitten dat 100% co2vrij is en gratis. En ook dat verzwegen ze al weer.

  Mede verzwegen ze de hoofdelijke invloed van het wereldvliegverkeer dat 90% aan de global warming bijdraagt en maar 10% van alle wereldlogistieke transport vertegenwoordigt wat ze komende 20 jaar nog in aantallen willen verdubbelen.

  Dat de westers geoutileerde industrialisering van lagelonen en derdewereldlanden via roof en export van westerse industrien werkgelegenheid globalisatie en opzet globale importexportmarkten de extra dood en extreme vervuiling van natuur milieu en mens betekenen verzwijgen ze ook al.

  Dat alle politieke en maatschappeijke agenda enkel maar draaien ten gunste van een kleine bankairadeligindustriele elite en alleen daar op af gestemd is verzwijgen ze ook al. De adel en de mensheid hun slaaf en hoervolken en beroven en plunderen ons daar naast nopg eens op wel talloze andere wijzen ook van elke cent gezondheid en geluk.

  Mede beschuldigen ze ons vals om eigen oorzakelijkheden keuzen en daden en laten ons nog extra voor niks betalen met milieubelastingen energieheffingen en tax en accijnsen.

  Maar ook ipcc mag tot de grote elitegehouden hoodlums en scavengers gerekend worden dus blijkt wel uit de verzwegen data en ware omstandigheden.

 2. Van sommige woorden snap ik geen hout – zoals ‘bankairadeligindustriele elite’ – maar los daarvan even over de inhoud, de klimaatverandering. Dat de meningen daarover verschillend zijn mag duidelijk zijn en die respecteer ik ook. Maar dat er sprake is van verzwijgen en het achterhouden van informatie ben ik het niet eens. In het IPCC zitten wetenschappers, die geen dubbele agenda hebben, maar gewoon hun beroep uitoefenen en het klimaat bestuderen. Het lastige is dat ze ook te maken hebben met politici, die hun eigen agenda hebben en die weer rekening moeten houden met de gevolgen van energiemaatregelen, die tegen het zere been zijn van bijvoorbeeld de zware industrie. Wat dat betreft is het net de regering van Nederland, die bij hun begroting rekening moeten houden met de coalitiepartijen, de oppositie, Brussel, de sociale partners, etc… Het is balanceren en zoeken en polderen naar de gulden middenweg. Maar van verzwijgen is geen sprake – is MIJN mening. 🙂

 3. Alle wetenschappers hebben een dubbele agenda bij het criminele ipcc.
  Het zou me niks verbazen als de criminele van de bilderberg club achter deze zwendel zitten die zijn weerga niet kent. U kunt het wel blijven opnemen voor de zogenaamde opwarming, maar het is en blijft een grote criminele zwendel,die ons burgers miljarden heeft gekost, jammer dat mensen liever dom blijven en achter de leugens blijven aanlopen, geholpen door de verschrikkelijk ms media….. en niet te vergeten onze criminele organisatie die pvda.cda.vvd.groenlinks,d66, pvdd, en cu heten.

 4. edhoeven zegt

  Zolang vulkaan uitbarstingen stof in ons atmosfeer uitstoten, zal het ook de winters koud kunnen zijn en niet echt warmer worden.

  Maar wat als dat in rust fase komt, dus weinig uitbarstingen, dan zal na twee a drie jaar de Aarde in winter seizoenen op sommige continent delen ineens flink kunnen opwarmen en dan heb ik het nog niet eens over zomer seizoenen, en zeg dan niet dat er hiervoor niet gewaarschuwd is, temperatuur records zijn al gebroken, in vergelijking met historische meet gegevens .

  De tegenstellingen worden steeds groter op sommige continent delen, droogte gaat langer duren, Regen stijgt steeds hoger in de lucht lagen en worden uiteindelijk steeds zwaarder, waardoor als! het eenmaal regen, dat dan ook met stortbuien als emmers tegelijk naar beneden valt.

  Onze atmosfeer blijft in die grotere tegenstellingen zoeken naar gemiddelden, maar de gemiddelden is wel aan het veranderen naar steeds meer extremen.

  Het is makkelijker je kop in het zand steken, en doen als of er niets aan de hand is.

  tot dat….. na nu! kan er echt niets meer aan gedaan worden, als we dan gaan, gaan we met z’n allen!

 5. Vulkaanstof in de atmosfeer heeft meer invloed op de zomer- dan op de wintertemperaturen.
  Dit stof vermindert hoofdzakelijk de instraling en niet de uitstraling.

 6. De hoeveelheid CO2 die uitgestoten wordt door de productie en het versturen van satellieten om de hoeveelheid CO2 uitstoot te meten; de dikke vuilnisbelt die onze dunne biosfeer inkapselt; de zwerfafval op het planeet Mars; dit alles laat zien wie we in werkelijkheid zijn en wat, mocht het zover komen het universum te wachten staat: Hypocriet, door kastjes geobsedeerd en gemanipuleerd naakte apen, hunkerend naar hun bont en tijdens hun veel te lange levensloop, altijd klaar om als mislukt mutatie en levensgevaarlijk wezen met de bot in de vuist in staat om alles, maar ook alles om zich heen kapot te slaan. Je kan vliegen naar de sterren maar wanneer je weer terugkeert ligt je graf klaar. ‘gelukkig maar’, hoor je zowel moeder aarde als de sterren zuchten.

Speak Your Mind

*