26 september 2018

Hebben zwarte gaten haar?

hebben zwarte gaten haar?
Het klinkt als een vreemde vraag – hebben zwarte gaten haar? – maar hij wordt sinds het begin van de jaren zeventig echt gesteld door theoretisch sterrenkundigen, als eerste door John Archibald Wheeler in 1973, en het antwoord tot nu toe was altijd: ‘nee, zwarte gaten hebben geen haar’, hetgeen het no-hair-theorem wordt genoemd. Het idee erachter is de volgende: zwarte gaten zijn eigenlijk heel simpele, ‘kale’ objecten met maar twee eigenschappen, te weten massa en impulsmoment. Het gangbare model voor zwarte gaten, in 1963 opgesteld door Roy Kerr, gaat ook slechts uit van deze twee eigenschappen. Maar een recent onderzoek van natuurkundigen van de

Reacties

  1. Hebben zwarte gaten haar?
    Als dat zo is, dan is één ding zeker,,
    hebben ze meer dan ik 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.