25 mei 2024

Allemaal de New Horizons petitie tekenen

newhorizons

Credit: NHMI

Iedereen wordt opgeroepen een petitie te tekenen, waarin de NASA wordt opgeroepen om een “Voyager Golden Record 2.0” te zenden naar New Horizons, de sonde die onderweg is naar de dwergplaneet Pluto. Die Voyager Golden Record 2.0 is een boodschap bestaande uit beelden en geluiden, die bedoeld is voor buitenaardse intelligente wezens, die wellicht ooit in de toekomst de New Horizons tegenkomen. De naam Voyager Golden Record 2.0 verwijst naar de goudkleurige grammofoonplaat die mee is gezonden met de Voyager 1 en 2 sonde, met geluiden en beelden die geselecteerd werden om de diversiteit van het leven en de cultuur op aarde zo goed mogelijk weer te geven. Eén van de adviseurs van het ‘New Horizons Message Initiative is collega-Astroblogger Daniela de Paulis. Op 14 juli 2015 zal de New Horizons aankomen bij het systeem van Pluto en z’n omringende manen. Daarna vliegt ‘ie door naar de Kuipergordel, om daar enkele ijskoude Kuipergordelobjecten te bestuderen. Hieronder de Nederlandstalige poster van het initiatief.

NHMI-Poster-Dutch

Bron: NHMI.

Share

Comments

 1. Jan Brandt zegt

  Ik was nummer 973 of iets dergelijks. Wie volgt??!

 2. Remco H. zegt

  Jaaaa, 1017 🙂

 3. Als er iets dom is, is het wel om boodschappen te sturen naar wellicht andere beschavingen, (maarja dom en mensheid gaat goed samen) Mochten er intelligent leven zijn daar buiten, en ze komen , dan zijn we de klos!!
  Toch raar dat al die zogenaamde slimme mensen zo’n domme acties doen…..

  • Eigenlijk is het ook niet echt de bedoeling en verwachting dat iemand ooit die platen zal bekijken/beluisteren, het is eerder een signaal naar de mensen zelf om hen te wijzen op de problemen die er zijn en dat er hoop is dat die zijn opgelost tegendat er groene mannetjes aan de voordeur staan 🙂

Speak Your Mind

*