2 maart 2024

‘Te veel sterren om te tellen’ – gemaakt in Chili? Nee hoor, gewoon in Engeland

Melkweg, Credit Chad Powell

Melkweg, Credit Chad Powell

Kijk nou toch eens naar deze schitterende foto van de Melkweg, getiteld ‘Too many stars to count – St. Lawrence‘. Als je de foto ziet is toch het eerste wat je denkt ‘oh, die is vast en zeker op de berg Cerro Paranal in de Atacamawoestijn in Chili gemaakt’, waar de grote Very large Telescopes (VLT) van de ESO zich bevinden. Maar niets is minder waar, de foto is gemaakt door de fotograaf Chad Powell in… Engeland! Dat wil zeggen op het Isle of Wight, het eiland en graafschap onder de zuidkust van Engeland, ter hoogte van de stad Southampton. Powell heeft de foto op 4 augustus j.l. gemaakt met een Canon EOS 6D, 25 seconden belicht bij f2,8, ISO 4000. Powell heeft heel veel prachtige foto’s gemaakt en die zijn allemaal te bewonderen op zijn website www.isleofwightmilkyway.com en zijn facebookpagina www.facebook.com/isleofwightmilkyway.

Share

Comments

  1. Ik heb 0 verstand van fotografie, maar hoeveel meer licht vangt een camera nou op in een dergelijke foto dan ons menselijk oog? Want ik neem aan dat als wij daar staan dit niet met het blote oog te zien is.

  2. Zo’n camera is niet zo gevoelig als het menselijk oog. De camera heeft alleen één voordeel: bij lange sluitertijden blijft de chip alle fotonen – lichtdeeltjes – opvangen en die stapelen zich maar op. Ons menselijk oog kan dat stapelen niet, dus zodoende vangt die camera op den duur meer licht op dan wij kunnen zien.

  3. Ooit zelf in de Sinaï woestijn de Melkweg gezien, dat was super zonder lichtvervuiling.
    Bijna onvoorstelbaar dat dit in Engeland zo mooi gefotografeerd is.
    In één woord PRACHTIG!

Speak Your Mind

*