28 september 2020

AstroBlogs weer online

astroblogs

AstroBlogs heeft er een hele dag uitgelegen. Oorzaak is een overbelaste server bij onze provider Antagonist. We zijn met de (overigens bijzonder behulpzame) helpdesk van Antagonist op zoek geweest naar de oorzaak en we hopen deze gevonden te hebben. Had te maken met het aantal SQL-queries en Apache-verbindingen. Vraag me niet naar de details, ik ben bepaald geen expert op dit gebied – ik heb verstand van sterren en niet van websoftware :P. Maar goed, AstroBlogs doet het weer en hopelijk hebben we het probleem getackeled 😀

Comments

 1. Remco H. zegt

  Gelukkig maar, ik begon al ontwenningsverschijnselen te krijgen 🙂

 2. Toch werkt het nog niet helemaal want ik kan geen reactie bij André Kuipers plaatsen en probeer het na 3 pogingen maar hier.
  André kuipers over het bestaan van intelligente levensvormen in het heelal. Het antwoord is duidelijk ;P
  http://www.youtube.com/watch?v=mJx5AZYlwq8

 3. Monique, door een of andere oorzaak zaten al je reacties in het spamfilter. Geen idee waarom, wellicht door de links naar YouTube video’s. Maar dat heb je vaker gedaan en toen greep Akismet – da’s het filter – niet in. Vreemd hoor, excuus voor de overlast.

  • Is goed Arie 😀 De volgende keer wacht ik wel een half uurtje want dit is ook niks, hè? Een heel onderwerp (waar ik een reactie geplaatst had) was ook al eens zomaar verdwenen. Ook als je toen via NUjij. naar het onderwerp van jullie site ging was het verdwenen. Waarschijnlijk omdat het niks met Astronomie te maken had?

   • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt

    Je hebt het over dat DNA-artikel. Het leek Arie verstandiger om dat niet op astroblogs te publiceren, inderdaad omdat het nul komma nul met sterrenkunde te maken heeft 😉

 4. Hoi,
  Zo te zien zijn jullie nog niet uit de problemen.
  En zo ver ik zie, komen de bezoekers direct op apache uit, dus op wordpress.
  Ik kan jullie helpen met een caching proxy op te zetten met varnish. Hierdoor zullen veel pagina niet meer door apache afgehandelt worden, maar door varnish. Zonder dat wordtpress aangeproken worden.
  Als jullie intresse hebben en dat hebben jullie 🙂 Neem dan even contact met mij op.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: