23 september 2018

Nederlands instrument brengt luchtvervuiling op stadsniveau in kaart

Sentinel 5

Het in 2015 te lanceren Nederlandse satellietinstrument Tropomi gaat vanuit de ruimte luchtvervuiling in kaart brengen op stadsniveau en levert wereldwijd gegevens over broeikasgassen. De opdrachtgever van Tropomi, de Nederlandse ruimtevaartorganisatie Netherlands Space Office, heeft vandaag het contract ondertekend met het KNMI voor de verwerking en analyse van deze gegevens. Dat gebeurde tijdens het bezoek van Minister van Economische Zaken Henk Kamp aan ESTEC in Noordwijk en in aanwezigheid van astronaut Andr

Reacties

  1. Hallo, Wat goed zeg dat ze nu eindelijk een breed onderzoek gaan doen. Maar we weten natuurlijk allemaal dat fijnstof dodelijk kan zijn. Ik heb daarom onlangs een luchtreinger gekocht van proairtech.nl die zuivert al je lucht in huis echt de beste aankoop die ik ooit gedaan heb. Ik woon aan de ring in Amsterdam en mijn lucht is echt vies buiten . ik kan het iedereen aanraden het is de ZX700 serie van proairtech echt een aaanrader. Gr .Ron

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.