11 december 2023

Video: André Kuipers bij Pauw en Witteman

Credit: ESA-S.Corvaja 2003

Woensdag 6 november 2013 was ruimtevaarder André Kuipers te gast bij Pauw en Witteman, om daar te vertellen over de theatervoorstelling Harmonie der Sferen [1]Het was Pythagoras die de theorie van de harmonie der sferen ontwikkelde, het idee dat de ordening van de sterrenhemel, de aarde en muziek voortkomt uit dezelfde eenvoudige getalsverhouding. Sinds … Lees verder, die hij vanaf volgende week samen met toppianist Ralph van Raat uitvoert. Ook vertelde hij er over zijn documentairereeks André op Aarde, die de NTR vanaf aanstaande vrijdag – 20:25 – 21:20 op Ned3 – uitzendt. In de serie reist Kuipers naar kwetsbare gebieden op aarde die volgens hem meer bescherming verdienen, zoals tropische hardhoutbossen in Brazilië, de smeltende ijskap van Groenland en afvalbergen plastic in Indonesië. Hier een link naar de video van André’s optreden bij Pauw en Witteman.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Het was Pythagoras die de theorie van de harmonie der sferen ontwikkelde, het idee dat de ordening van de sterrenhemel, de aarde en muziek voortkomt uit dezelfde eenvoudige getalsverhouding. Sinds die tijd hebben vele componisten zich aangetrokken gevoeld tot de ruimte. De pianist Ralph van Raat laat de harmonie der sferen horen door muziek te spelen van onder meer Bach en Cage. Op deze manier komen de ruimtereizen van André Kuipers met de planeten, de sterren en het heelal tot leven.

Comments

  1. Ik heb hier doelbewust NIET naar gekeken.
    Met alle respect voor André Kuipers, maar ik heb nou eenmaal een enorme gruwelijke bloedhekel aan Jeroen Pauw en Paul Witteman welke daar van uw en mijn belastingcentjes zitten :r.

  2. André Kuipers over intelligente levensvormen in het heelal. Nou, als je logisch nadenkt is het antwoord niet moeilijk.

  3. Deze week het verhaal van André zelf weer mogen horen. Zijn verhaal over het smelten van de ijskappen, moet misschien herzien worden.

    Lees hier hoe de ijskap groeit.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2415191/And-global-COOLING-Return-Arctic-ice-cap-grows-29-year.html

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d