30 januari 2023

Filmpjes: het in kaart brengen van het melkwegstelsel

melkweg_structuur

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft twee filmpjes gepubliceerd, waarin wordt ingegaan op ons melkwegstelsel. Het eerste filmpje is feitelijk een virtuele tour door de verschillende componenten van ons sterrenstelsel: de bolvormige verdikking, de dikke en dunne schijf, de halo en de bolvormige sterrenhopen.

Het tweede filmpje gaat over het Europese GAIA-project. Hierbij zal een speciale satelliet gelanceerd worden die ontworpen is om de Melkweg in kaart te brengen. Deze satelliet zal de grootste digitale camera aan boord hebben die ooit is gelanceerd. Het is de bedoeling dat GAIA de eerste echte 3D-kaart van de Melkweg zal produceren. Ik kan alvast niet wachten tot de resultaten er zijn!

Bronnen: Phys.org en ESA

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: