23 juli 2024

Hoera, de BBC gaat door met The Sky at Night!

skyatnight

Credit: BBC

De Britse omroep BBC heeft laten weten dat het astronomische programma The Sky at Night vanaf februari volgend jaar doorgaat, na een korte stop in januari! Maandelijks zal een half uur durende aflevering worden uitgezonden op BBC Four met een herhaling op BBC Two. Het is nog niet bekend wie het programma gaat presenteren. De directie van de BBC heeft hiertoe besloten na een campagne die gevoerd is om het programma te redden en waarvan de petitie door meer dan 52.000 mensen is ondertekend. Na de dood in december 2012 van Sir Patrick Moore, die The Sky at Night sinds 24 april 1957 presenteerde, was er sprake van dat de BBC met het populaire programma wilde stoppen. Maar de breed ondersteunde petitie heeft ze kennelijk van gedachte doen veranderen. 😀 De tip voor dit nieuws kwam van lezer Mike, waarvoor hartelijk dank! Bron: BBC.

Share

Comments

 1. Zijn ze ook op YT te vinden eigenlijk?! Of is het iets om hier maandelijks dan een Astroblog aan te wijden met de aflevering hierin? Ik kan me ook voorstellen dat je dan weer in de knoop komt met copyright enzovoorts…….

 2. Er is wel een channel van het Sky at Night Magazine op YouTube, maar van het programma zelf kom ik ‘m niet tegen. Wel een goed idee om de uitzendingen hier op de Astroblogs te zetten. Ervaring is alleen dat de BBC z’n uitzendingen behoorlijk afschermt – Brittanians first is de gedachte – en dat uitzending gemist en embedded codes daarin niet voor in het buitenland worden vrijgegeven. Maar wie weet dat ook hier wel verandering in komt, we houden het in de gaten.

  • Olaf van Kooten zegt

   Gebruikers van Firefox kunnen de plugin Anonymox installeren. Hiermee kun je je computer maskeren achter een Brits of Amerikaans IP-adres. Hierdoor kun je gebruik maken van restricted terugkijkdiensten, zoals iBBC en Hulu. Ik denk dat je zo ook The Sky At Night kunt kijken, hoewel het archief niet beschikbaar zal zijn – iBBC (de Britse uitzending gemist) gaat meestal maar een maand terug 🙁

   • Mike Dhanpat zegt

    En voor niet firefox gebruikers kun je unblock.us installeren.
    Werkt hetzelfde volgens die plugin. (ook handig voor bijvoorbeeld je netflix account zodat je kunt genieten van het amerikaanse aanbod ;))

Speak Your Mind

*