24 september 2023

Kijk dat zien we graag, bolhoop M15 in de Metro

M15
Vanmorgen in de trein las ik het gratis krantje Metro, waar bovenstaand artikel met prachtige begeleidende foto van bolvormige sterrenhoop M15 in pronkte, een foto die gemaakt is met de Hubble ruimtetelescoop. Normaal val ik na het lezen van die krant vrij snel in slaap, maar nu was ik toch gelijk wakker. 😀 Even dubbelklikken voor de grote, leesbare versie. Ik heb hier vaker krantenpagina’s laten zien, met opmerkelijke berichten over ruimtevaart of sterrenkunde, zoals deze over het verlaten van de Voyager 1 van het zonnestelsel en deze over de jarige Hubble ruimtetelescoop. Het bracht mij gelijk op een idee: als lezers in hun krant ook opmerkelijke artikelen met foto’s van ruimtevaart of sterrenkunde tegenkomen, maak er dan een foto van en mail die naar ons. We zullen die dan in de rubriek ‘Kijk dat zien we graag,….‘ plaatsen.

Share

Comments

  1. Er staat wel een foutje in het artikel. De foto zou 120 duizend lichtjaar omspannen. Dat zal een factor duizend te veel zijn vermoedelijk.

  2. Ik krijg bij de meeste links een blanco scherm. Deze doet het, maar geen de-nasa-laat-zien-hoe-de-zon-komeet-ison-laat-koken, swarm-trio-succesvol-gelanceerd, en bert-ernie-en-big-bird-groot-groter-grootst, net als de link stofring-bij-venus-ontdekt ook niet.

  3. Treden die blanco schermen nu nog op? Ik heb m’n cache plugin de prullenbak ingegooid – WP Super Cache was dat – en vervangen door een nieuwe plugin, W3 Total Cache. Hopelijk dat dat heeft geholpen.

  4. Avatar foto Enceladus zegt

    Hier is alles gewoon normaal te zien.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: