18 april 2024

Adembenemende timelapse van de aarde vanuit het ISS

Stop onmiddelijk met wat je aan het doen bent. Geef je over aan een adembenemend filmpje dat deze week op YouTube is verschenen. Het filmpje is een timelapse van de aarde, gemaakt vanuit het internationale ruimtestation ISS. De timelapse is gebaseerd op foto’s die gemaakt zijn door astronauten vanuit het ISS.

Het filmpje heet “The World Outside My Window” en bevat, naast prachtige beelden van onze thuisplaneet, nog veel meer moois. Zo zien we de zon langzaam verdwijnen tussen de zonnepanelen van het ISS en zijn de aan het ISS gekoppelde Russische ruimtevaartuigen Soyuz en Progress zichtbaar. Na twee minuten zien we tenslotte de komeet C/2011 W3 in beeld komen, compleet met spectaculaire staart!

Het filmpje wordt uitgebreid besproken op het bekende sterrenkundeblog Bad Astronomy.

Share

Speak Your Mind

*