30 mei 2023

Venus en de smalle maansikkel

Venus_Maan

Op weg naar huis fietste ik langs de Randweg in Dordrecht en zag op een gegeven moment zowel de planeet Venus – standje zonnebril bijna – en een stukje rechts ervan de smalle maansikkel. Snel m’n smartphone gepakt en deze foto gemaakt. En passant fotografeerde ik ook nog een meteoor

Share

Comments

 1. Volkert Groothoff zegt

  Ik had dezelfde ervaring fietsend van Utrecht de Uithof naar Houten en veel minder lichtvervuiling via het bos Nieuw Wulven. Die contrail was inderdaad verbazingwekkend als kometenstaart gevormd en ‘geplakt’.

 2. Eindelijk! De telescoop stond al startklaar http://i.imgur.com/EPo6tsJh.jpg?1
  Wachten op het juiste moment en dat was rond 17:00 uur vandaag. Maan links, Venus rechts…
  raam open (KOUD!!!) filmen maar 😀 Met de videobewerking de beste beelden geselecteerd, flink ingezoomd bij de 15mm (oculair) opnames. Hier het resultaat:

  • Leuke beelden, Monique! 😀 En ook leuk dat je even een ‘still’ uit Stellarium erin hebt gedaan, om aan te geven hoe het er volgens de computer uitziet. Precies zoals jij het zag – tsja, geen verrassing natuurlijk.

   • Dank je, Arie 🙂 Op dit moment om Venus (zo goed mogelijk) in beeld brengen heb ik lang gewacht. Ik had half januari 2012 zó staan klooien met m’n telescoop (te laag, m’n hoofd zat klem tussen schuine gedeelte v/h dak en telescoop, hihi) Ik móest wel iets anders verzinnen voor een beter resultaat 😀 Ja, Stellarium is echt geweldig.

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Was je niet bang dat een van de poten van zo’n stapeltje boeken zou afglijden?

   • Nou, sterker nog dat gebeurde ook, Enceladus 🙁 Om Venus in beeld te krijgen moest de boel iets opgeschoven. Met één poot in de hand en met mijn voet “om en om” de stapels boeken verder schuiven stond de boel ineens… schuin! Gelukkig ben ik sterk 😀 en snel van reactie. Viel gelukkig mee, niks aan de hand maar het zweet stond (figuurlijk)op mijn rug o_o
    Ik ga iets anders verzinnen en denk aan een verhoging met een wieltje eronder.

 3. Ik ben ineens mijn eerdere reactie kwijt hier. Het ging over hoe ik mijn telescoop ga verhogen 😛

  • Ik heb een reactie van je uit het spamfilter weten te redden en die is weer teruggeplaatst. Maar was er dan nog een reactie die weg is?

   • Ja Arie, laat maar 🙂 De telescoop verhogen. Mijn oude stofzuiger heb ik “gesloopt” omdat de buis (2 delig) dezelfde diameter als het statief heeft. Samen met de buis van een andere stofzuiger schuif ik ze over de uitgeschoven kleinere buizen van het statief De stofzuigerbuizen zijn langer en dat is dan de “winst” en stabieler dan die stapel boeken eronder 😀

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: