23 september 2018

Chang’e 3 maanlander succesvol in baan om de maan gebracht

change3_maan

De Chinese maanlander Chang’e 3 is afgelopen vrijdag 6 december succesvol in een baan om de maan gebracht. De op 1 december j.l. gelanceerde Chang’e 3 lander en de daarop geplaatste Yutu maanrover (Chinees voor Konijn van Jade) zijn afgelopen week naar de maan gevlogen en door het aanzetten van de remmotoren gedurende 361 seconden – een cruciale fase in de missie – konden technici van het

Reacties

  1. Martin Schoenmaker zegt:

    De lander zal niet op de met pijl aangegeven plaats landen. De pijl wijst de plek aan waar de Lunokhod 1 rover zich bevindt (zie halverwege deze pagina: http://www.planetary.org/blogs/emily-lakdawalla/2013/12051704-change-3-and-ladee-updates.html)

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.