22 mei 2024

Nou even serieus: Fallen astronaut – kunst op de maan

Fallen_Astronaut
We kunnen grapjes maken over astronauten op de maan, maar we kunnen er ook serieuze dingen over zeggen – nee, da’s geen grap. Ik kwam er vandaag achter dat op 1 augustus 1971 astronaut en commandant David Scott van de Apollo 15 een van aluminium gemaakte sculptuur bij de berg Hadrey op de maan achterliet, een

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Volgens mij liggen er ook nog een paar golfballetjes op de maan, al zal de exacte locatie daarvan om evidente redenen niet helemaal bekend zijn. Die golfballetjes kun je wat mij betreft ook wel als kunstvoorwerpen beschouwen. En was er ook niet een astronaut die een ingelijste familiefoto heeft achtergelaten?

  groet,
  Gert (alias Enceladus)

  • Van de astronaut die z’n ingelijste familiefoto achterliet heb ik ook gehoord Gert. Verder kwam ik het volgende tegen:
   De maanlander Eagle was te zwaar om te kunnen vertrekken; de astronauten namen namelijk een flink aantal maanstenen en grondmonsters mee voor onderzoek. Het gewicht daarvan moest gecompenseerd worden, vandaar dat ze een aantal overbodige spullen achterlieten: ruimteschoenen, armleuningen uit de cockpit, een hamer, camera’s, lepels, antennes, lege voedselzakken en zakken met afval.

   http://www.scientias.nl/een-museum-op-de-maan/3786

   Maar hoe zit het nou met die “no fly zones” on the Moon (2 jaar geleden)? Was dat een grap of wat? 😛

 2. Klopt helemaal. Golfen op de maan, dat deed Alan Shepard één missie eerder, met de Apollo 14. En die familiefoto die op de maan is achtergelaten: dat deed Charlie Duke in 1973 met de Apollo 16 missie, de astronaut die eerder dit jaar nog in Nederland was en toen André Kuipers ontmoette. Maar ja, om nou golfballen en familiefoto’s gelijk als kunst te beschouwen, mmmmmmm…..? 🙂

Speak Your Mind

*