23 september 2023

De eerste panoramafoto door de Chinese Chang’e 3 maanlander

Change-3_Pano_Ken-Kremer

De op 14 december j.l. in de Regenboogbaai (Sinis Iridium) gelande Chinese maanlander Chang’e 3 heeft z’n eerste panoramafoto van de omgeving gemaakt. Nou ja, eigenlijk heeft niet de Chang’e 3 het gemaakt, maar de Amerikanen Marco Di Lorenzo en Ken Kremer aan de hand van afzonderlijke screenshots van beelden van de Chinese tv-zender

Share

Comments

 1. De beelden vallen me ergens wel tegen. Ik kon het niet laten om er een bewerking van te maken.

 2. Het is een mix van twee totaal verschillende soorten muziek (Space geluid en piepklein stukje van Dusty Moon -The Luna Sequence)

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Toepasselijke titel. Het viel me wel op dat het laatste deel tamelijk klassiek klinkt, terwijl het eerste deel eerder wat rauw klinkt. Mmm, misschien ben jij toch wel in staat om te breien en hard te lopen tegelijk! 😉

   Ik hoop dat we binnenkort beelden krijgen van die rover, als hij gaat rondrijden op de Maan.

   groet,
   Gert (Enceladus)

  • Avatar foto Olaf van Kooten zegt

   Dat eerste muziekje is helemaal m’n stijl 😉

 3. Leuke video Monique! Ja, de beelden van de omgeving van Chang’e 3 vallen tegen, zeker als je ’t vergelijkt met de beelden die Curiosity vanaf Mars de wereld in stuurt. Maar ik weet dat er betere foto’s worden gemaakt – zoals dit exemplaar – dus er komt binnenkort vast en zekere een betere versie van deze panoramafoto.

  • Dank je Arie:-) Deze video was categorie “even tussendoor”. Ik ben net twee uur bezig geweest om iets uit te proberen met die mooie foto van Jan Brandt (M 35 & NGC 2158) Ik vroeg me af of het me zou lukken om van een stilstaand beeld een effect erin te verwerken wat doet lijken alsof het “leeft.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: