22 september 2018

29 december scheert de Mars Express rakelings langs Phobos

phobos-esa-mars-express

Op zondag 29 december a.s. zal de Europese sonde Mars Express rakelings langs Phobos scheren,

Reacties

 1. Enceladus Enceladus zegt:

  Als het eerder een stapel rotsblokken zouden zijn die losjes bijeen zouden worden gehouden, dan zou je toch verwachten dat gedetailleerde opnames behalve kraters ook gaten tussen die rotsblokken zouden laten zien?
  En dat blijkt vooralsnog niet het geval. In ieder geval aan de buitenkant lijkt er sprake van een min of meer coherent oppervlak. De ‘striemen’ bijvoorbeeld, lopen allemaal door en worden niet plotseling onderbroken door enorme gaten. Dus als er al gaten tussen de rotsblokken zitten, dan zitten die gaten allemaal aan de binnenkant.
  De vraag is dan hoe dat kan? Want als er sprake zou zijn van gruis en ‘zand’, dan zou dat door de zwaartekracht toch naar binnen moeten worden getrokken en juist niet aan het oppervlak achter moeten blijven?
  Of maak ik ergens een cruciale denkfout?

  groet,
  Gert (Enceladus)

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.